YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 11:01

ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI DÖLEK’TEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

A
A
A
ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI DÖLEK’TEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, Erdemli Muhtarlar Derneği’nin 4. kez üst üste başkanı seçilen dernek başkanı Ömer Kılıç ve yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, odalarının çiftçilerin sorunlarını ve alınacak tedbirleri yakından bilen muhtarlarla sürekli istişare içinde olduklarını belirtti.
Dölek, “Muhtarlarımızla sürekli diyalog içindeyiz. Zirai konular başta olmak üzere fikir alışverişinde bulunuyoruz, ortak kararlar alıyoruz. Odamız binası içinde yeni bir toplantı salonu oluşturduk ve çok yakın bir zamanda açılışını yapacağız. Bu toplantı salonumuzun kapılarını da muhtarlarımıza sonuna kadar açık tutacağız” dedi.
Muhtarlar Derneği yönetimine yeni seçilen üyelerle de tanışan Dölek, başarı dileğinde bulundu.
Dernek merkezinin Erdemli Ziraat Odası binasının 2. katına taşınmasında Başkan Dölek’in kendilerine yardımcı olduğunu hatırlatan Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ise, “İlçe ekonomimizin tarıma dayalı olduğu bilinmektedir. Belde ve köylerimizde çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen ürünler ekonomiye yüksek düzeyde katkı sunmaktadır. Bu noktada çiftçilerimizin daha iyi kazanç elde etmesi için gayret gösteren Ziraat Odamıza yardımcı olmak en başta biz muhtarların görevidir” diye konuştu.
Ziyaret güncel konuları içeren sohbetle sürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Kışın terin soğuması ve ani hareketsizlik kas yaralanmalarına davetiye çıkarıyor Soğuk havalarda dışarı çıkarken kalın giyinilmesi ve su tüketiminin önemini vurgulayan Fizyoterapist Reşat Hamurcu, egzersiz sonrası vücudu aniden soğutmanın ve terin üzerinde kurumasına izin vermenin ciddi kas yaralanmalarına neden olabileceğini belirtti. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi Müdür Yardımcısı Fizyoterapist Reşat Hamurcu, kış aylarında soğuyan havalarla birlikte vatandaşların eve kapandığını, buna bağlı olarak fiziksel aktivitelerin azaldığını söyledi. Hareketsizliğin kas ve eklem rahatsızlıklarını beraberinde getirdiğine dikkati çeken Hamurcu, şunları kaydetti: "Sürekli evde bulunanlar ufak aktiviteler yapabilirler. Dışarıya çıkacak vatandaşlarımız ise sokağa çıkmadan önce 10-15 dakika evde ısınma hareketleri yapmalı. Dışarı çıkarken kalın ve pamuklu giysiler tercih edilmeli. Terlendiği zaman o terin soğuması ile büyük kas yaralanmaları ortaya çıkabiliyor. Su tüketimini artırmamız gerekiyor. Kışın su tüketimi daha az gibi görünüyor ama kasların elastik sitemini korumak için su ihtiyacımız var" dedi. Hamurcu, egzersiz veya yürüyüş sonrası vücudu aniden soğutmanın riskli olduğunu vurguladı. Teknolojik aletlerin kullanımına bağlı duruş bozukluklarına da değinen Reşat Hamurcu, "Evde internet, televizyon ve telefonla geçirilen vakit artıyor. Bu durum postürümüze (duruş) zarar veriyor. Sabit pozisyonda uzun süre kalmamak ve hareket halinde olmak sağlığımız için önemlidir" ifadelerini kullandı.