YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 11:01

ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI DÖLEK’TEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

A
A
A
ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI DÖLEK’TEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, Erdemli Muhtarlar Derneği’nin 4. kez üst üste başkanı seçilen dernek başkanı Ömer Kılıç ve yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, odalarının çiftçilerin sorunlarını ve alınacak tedbirleri yakından bilen muhtarlarla sürekli istişare içinde olduklarını belirtti.
Dölek, “Muhtarlarımızla sürekli diyalog içindeyiz. Zirai konular başta olmak üzere fikir alışverişinde bulunuyoruz, ortak kararlar alıyoruz. Odamız binası içinde yeni bir toplantı salonu oluşturduk ve çok yakın bir zamanda açılışını yapacağız. Bu toplantı salonumuzun kapılarını da muhtarlarımıza sonuna kadar açık tutacağız” dedi.
Muhtarlar Derneği yönetimine yeni seçilen üyelerle de tanışan Dölek, başarı dileğinde bulundu.
Dernek merkezinin Erdemli Ziraat Odası binasının 2. katına taşınmasında Başkan Dölek’in kendilerine yardımcı olduğunu hatırlatan Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç ise, “İlçe ekonomimizin tarıma dayalı olduğu bilinmektedir. Belde ve köylerimizde çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen ürünler ekonomiye yüksek düzeyde katkı sunmaktadır. Bu noktada çiftçilerimizin daha iyi kazanç elde etmesi için gayret gösteren Ziraat Odamıza yardımcı olmak en başta biz muhtarların görevidir” diye konuştu.
Ziyaret güncel konuları içeren sohbetle sürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de hac kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı Kayseri’de hac görevini yerine getirecek olan yaklaşık 300 kişilik kafile dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Kayseri’de hac görevini yerine getirecek olan yaklaşık 300 kişilik kafile uğurlandı. Ahmet Ayşe İnci Camii’nde sabah namazının ardından düzenlenen ve Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın da katıldığı uğurlama programında Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi. Aileleriyle vedalaşan hac adayları büyük bir heyecan yaşadı. Programda konuşan Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Bu yıl Kayseri’mizden hacca bin 770 kişi gidecek. 1. ve 2. kafilelerimizi bugün kutsal topraklara uğurluyoruz. Bu geleneğimiz geçmişten beri devam ediyor. Hacca uğurlama konusunda Kayserili vatandaşlarımızdaki coşku bizleri gayet mutlu ediyor. Halkımızın dualarıyla hacılarımızı kutsal topraklara gönderiyoruz. İnşallah haclarını yapıp, tekrardan ülkemize gelecekler" dedi. 15 yıllık hasret sona erdi 15 yıllık hac hayalini geçekleştirecek olan Ahmet Demirel, "Haccım 15. kurada çok şükür çıktı. Allah bu günleri nasip etti. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun. Hacca gidiyoruz. Hac da bütün din kardeşlerimize, vatanımıza milletimize dua edeceğiz. Allah’ın emretmiş olduğu farz etmiş olduğu farzı yerine getirmiş olacağız. Rabbim gitmek isteyenlere de nasip etsin. 15 yıl az bir süre değil ama bugüne de binlerce kez şükür olsun. Rabbim her isteyene de nasip etsin" ifadelerini kullandı. "Allah herkese nasip etsin" Hacca gitmenin mutluluğunu yaşayan Selma Sarıkaya, "Hacca gidiyorum. Allah inşallah bütün herkese nasip eder. Kalan arkadaşlarımıza da gitmeyi nasip eder. Giden arkadaşlarımıza da görevlerini yapmayı ve ailesine kavuşmayı nasip eyler. 14 yıldır gitmeyi bekliyordum" diye konuştu. Hacı adayı Mustafa Sarıkaya da, "14 yıldır hacca gitmeyi bekliyorduk. Rabbim bugün çağırdı. Allah gitmeyen bütün Müslüman kardeşlerimize nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığı’na çok teşekkür ederim. Hizmetlerinden çok memnunum. Hocalarımdan Allah razı olsun. Allah’a emanet olun" şeklinde konuştu. İlk olarak Suudi Arabistan’ın Medine şehrine gidecek olan hacı adayları ardından Mekke’ye geçerek, hac görevini yerine getirecek.