DÜNYA - 16 Nisan 2009 Perşembe 10:11

'Köpek gibi' yakalandı

A
A
A
'Köpek gibi' yakalandı

Kolombiya'da polis tarafından en çok aranan uyuşturucu baronu Daniel Rendon Herrera, dün ormanlık alanda yüzlerce polisin katıldığı bir operasyonla yakalandı.

Savunma Bakanı Juan Manuel Santos, Herrera'nın bir palmiye ağacının dibinde, korkudan "köpek gibi sinmiş" halde bulunduğunu bildirdi.

"Don Mario" olarak bilinen Herrera (43), muhtemelen ABD'ye teslim edilecek.

Operasyon, muz yetiştirilen Panama sınırındaki bölgede gerçekleştirildi. Herrera'nın, yüzlerce kişiden oluşan bir gruba liderlik ettiği ve ABD'ye 100 ton kokain soktuğu kaydedildi.

Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Herrera'yı "dünyadaki en korkunç uyuşturucu kaçakçılarından biri" olarak nitelendirdi. Polis, Herrera grubunu son 18 ayda 3 binden fazla cinayet işlemekle suçluyor.

Herrera'nın adamlarına, öldürdükleri her bir polis için bin dolar ödül koyduğu kaydedildi. Kolombiyalı yetkililer de Herrera'nın yakalanmasına yol açacak bilgi verenlere 2 milyon dolar ödül koymuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.