YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 10:03

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI YARDIM

A
A
A
ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI YARDIM

Besni Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Van depremi için 800 TL nakit para toplandı.
Besni Kız Meslek Lisesi okul onur kurulu tarafından görevlendirilen 7 öğrenci öncülüğünde yapılan kampanyada 168 idareci, öğrenci ve öğretmenlerden toplanan 800 TL Kızılay’ın hesabına yatırıldı. Yatırılan yardımın makbuzu ise Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan’a teslim edildi.
Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, "İnsanlarımızda var olan bu yardımlaşma duygusu gerek Besni halkı gerekse okullarımızdaki öğrencilerimiz için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Kızılay Besni Şubesi olarak okul müdürü, öğretmenlerine ve kendi harçlıklarını biriktirerek Van depremi için bağışta bulunan istikbalin genç öğrencilerine teşekkür ediyorum. Bir kez daha Van depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum" dedi. Başkan Ali
Erdoğan öncülük yapan öğrencilere diş macunu, diş fırçası ve kalemden oluşan hediye paketi verdi.
Erdoğan ayrıca 2011 yılında ilçe genelinde 1500 ünite kan bağışı yapıldığını ve şube kanalıyla şartlı ve diğer gelirlerden Kızılay hesabına 38 bin TL nakit para aktarıldığını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kartalkaya faciasının yıl dönümünde yürek burkan anma Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınında eşi ve 9 yaşındaki kızını kaybeden Hilmi Altın, facianın yıl dönümünde kızının adının verildiği parkta düzenlenen anma programında, "Son sorumlu hesap verene kadar yas tutamayacağız" dedi. Bolu’nun Kartalkaya bölgesindeki Grand Kartal Otel’de geçen yıl 21 Ocak’ta 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasının yıl dönümünde Manisa’nın Soma ilçesinde anma programı düzenlendi. Kübra Tonguç Altın ve 9 yaşındaki kızı Alya Altın için Soma’daki babaevinin önünde küçük kızın adının verildiği parkta hayır gerçekleştirilirken, programa çok sayıda vatandaş katıldı. Anmada dualar edilirken, gözyaşları sel oldu. Faciada eşi Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kübra Tonguç Altın ile kızı Alya Altın’ı kaybeden Hilmi Altın, duygu dolu açıklamalarda bulundu. Bir yılın tarifsiz bir acıyla geçtiğini belirten Altın, "Bir yıl geçti demek çok kolay ama bizim için tarif edilemeyecek bir acıyla geçti. Zamanın nasıl geçtiğini idrak edemedik. Hâlâ dün gibi. İnsan kendini bir rüyanın, bir kâbusun içinde hissediyor. Çok zor" dedi. Yargı sürecine de değinen Altın, ilk dosyada kısmen hakkaniyetli kararlar gördüklerini ifade ederek, "Birinci dosyada en azından hakkaniyetli diyebileceğimiz bazı kararlar gördük. Tam ‘içimize su serpildi’ dediğimiz anda, Başsavcılığın mütalaa ile paralel olarak istinaf itirazını öğrendik. İçimizdeki acı bir kez daha katlandı" diye konuştu. Adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Hilmi Altın, "Yüksek yargıya güveniyoruz. Son sorumlu hesap verene kadar biz yasımıza geçemeyeceğiz. Bu benim için değil, bu ülkede adalete olan inancın güçlenmesi için önemli" ifadelerini kullandı. "Benim kaybedecek bir şeyim kalmadı ama bu ülkede kaybedecek çok şeyi olan insanlar var" diyen Altın, benzer acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Alya’nın adı parkta, Kübra’nın adı merkezde yaşayacak Soma Belediyesi’ne de teşekkür eden Hilmi Altın, "Belediyemiz sağ olsun Alya’nın adını bir parka verdi. Ayrıca bu hafta Devlet Hastanesi ile ortak bir projeye imza atmayı bekliyoruz. Kübra’nın adını taşıyacak bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hayata geçirilecek. İnşallah toplumumuza hayırlı olur" dedi.
Malatya Yeşilyurt Belediyesi personelinden Kızılay’a anlamlı destek Yeşilyurt Belediyesi personelleri, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyerek Türk Kızılayı’nın düzenlediği kan bağışı kampanyasına yoğun katılım sağladı. Belediye binası önünde konuşlanan Türk Kızılayı mobil kan bağış aracı, gün boyunca belediye çalışanlarını ağırlarken, kampanya sayesinde kan bağışı noktasında toplumsal bir farkındalık oluşturuldu. Toplum sağlığı açısından hayati öneme sahip olan kan bağışına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Yeşilyurt Belediyesi personelleri gönüllü olarak kan verdi. Belediye çalışanlarının duyarlılığı, çevredeki vatandaşlara da örnek olurken, kampanya kısa sürede geniş bir katılıma ulaştı. Belediye binası önünde gün boyu süren kan bağışı etkinliği, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu bir kez daha gözler önüne sererken, artan bağış sayılarıyla da ihtiyaç sahiplerine umut oldu. Türk Kızılayı’nın çağrısına kulak veren Yeşilyurt Belediyesi personelleri, verdikleri kanlarla birçok hayatın kurtarılmasına katkı sundu. Türk Kızılay yetkilileri, belediye önünde gerçekleştirilen organizasyonun son derece verimli geçtiğini belirterek, özellikle kamu kurumlarının bu tür kampanyalara verdiği desteğin kan bağışı kültürünün yaygınlaşmasında büyük rol oynadığını ifade etti. Yetkililer, düzenli kan bağışının hem hastalar hem de sağlık sistemi açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, Yeşilyurt Belediyesi personeline gösterdikleri hassasiyet ve destekten dolayı teşekkür etti. Belediye personelinin bu anlamlı kampanyaya gönülden katılım sağlamasının kendilerini gururlandırdığını belirten Yeşilyurt Belediye yetkilileri, sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini dile getirerek, kan bağışının bir hayat kurtarma meselesi olduğuna dikkat çekti.
Şanlıurfa Şanlıurfa yeni dönüşüm alanına kavuşuyor Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Hızmalı ve Atatürk Mahallelerini kapsayan 2’nci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. Proje ile birlikte bölge, modern ve güvenli bir alana dönüştürülüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan 85 yapı ve 250 bağımsız birim kamulaştırıldı. Toplam 27 bin 380 metrekarelik alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları sonucunda, bölge; yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve kentin önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark alanlarıyla donatılacak. Kamulaştırma bedeli olan 350 milyon TL, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, proje tarihi dokuya zarar verilmeden ve insan odaklı bir anlayışla planlandı. İlk kepçeyi vurarak çalışmaların startını veren Başkan Gülpınar, "Bu proje sadece bir çevre düzenlemesi değil, Şanlıurfa’nın geleceğine yapılan bir yatırımdır. Şehrin kalbinde vatandaşlarımızın huzurla vakit geçirebileceği yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Hızmalı ve Atatürk Mahalleleri, Şanlıurfa’ya değer katan yeni bir cazibe ve nefes alanı haline gelecek.