GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 14:32

ANTALYA POLİSİNDEN ULUSLARARASI ORGAN VE DOKU TİCARETİ OPERASYONU

A
A
A
ANTALYA POLİSİNDEN ULUSLARARASI ORGAN VE DOKU TİCARETİ OPERASYONU

Antalya polisi tarafından on yedi ilde organ ticareti yaptıkları belirlenen şahıslara yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 17 ilde uluslararası organ ve doku ticareti yapan şebekeye operasyon düzenledi. Polis, 24 Haziran’da başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından uluslararası organ ve doku ticareti yaptıkları, resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen liderliğini Yasemin Ç.’nin yaptığı çete üyelerine yönelik bu sabah operasyon düzenledi. Antalya’nın yanı sıra, Artvin, Ankara, Aydın,
Bartın, Denizli, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Kayseri, Gaziantep, Manisa, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Yasadışı 12 nakil yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin Mısır ve İran’da da organ nakli yaptırmak için girişimde bulunduğu ileri sürüldü.
Ekipler, yaptıkları takip sırasında örgüt lideri olduğu öne sürülen Yasemin Ç.’nin de böbreğini sattığını belirledi. Gaziantep’te özel bir hastaneye yatan ve nakil için bekleyen Yasemin Ç.’nin bugün öğleden sonra ameliyat olmayı planladığı ve böbreğini 80 bin TL karşılığında verdiği belirlendi. Yasemin Ç., polis tarafından hastane odasında nakil bekleyen hasta ile birlikte yakalandı ve Antalya’ya getirildi.
Çete üyelerinin aracılık işlemi için böbrek başına 40 bin ile 80 bin TL arasında, satıcıların ise 15 ile 20 bin TL aldığı ortaya çıktı.
Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, 24 alıcı ve verici hakkında da yasal işlem yapılacağını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir