YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 13:47

DİDİM’DE YORAN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

A
A
A
DİDİM’DE YORAN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Didim’in ilk yerleşim yeri olan ve Apollon Tapınağı’nı da içerisine alan Hisar Mahallesi’nin (Eskiköy) yeniden şekillendirilmesi için hazırlanan “Yoran Projesi” hayata geçiriliyor.
Didim Belediyesince yapılacak olan “Yoran Projesi” hakkında gazetecilere bilgiler veren Didim Belediyesi İmar Servisinde görevli Mimar ve KUDEB sorumlularına Andaç Kurt projenin çizildiğini ve onay aldığını belirterek, “Proje Didim Belediyesi, Milet Müze Müdürlüğü ve Alman Kazı Kurulu tarafından ortak yapılan bir çalışmadır. Proje Eski top sahası olarak adlandırılan bölge ile bugün Tapınağa ve mahalleye giriş yeri olarak bilinen yer arasında yapılacak. Projeyle ilgili Anıtlar Kurulundan, Milet Müze Müdürlüğü ve Alman Kazı Kurulundan onay alındı. Şu an o bölgede AYDEM’in elektrik direklerini yer altına alma çalışması sürüyor. Ardından TELEKOM’da bu bölgedeki telefon direklerini yer altına alacak ve ardından biz çalışmalarımıza başlayacağız. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yol genişliği belli yerde daralmasına rağmen 5 metre genişliğinde olacak. Bu yola Arnavut kaldırım taşları döşenecek. Belli yerlerde küp taşı döşemesi yapılacak. Ardından ışıklandırma, çöp kovaları, yeşil alanlar ve peyzaj düzenlemesi yapılacak. Çalışmaları 2 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık olarak 100 bin TL civarında bir maliyet söz konusu olacak ve çalışmaları 2012 yaz sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
BELEDİYEDEN 2012’DE 3 PROJE
Yoran projesiyle ilgili konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı seçim döneminde vaat edilen 3 projenin 2012 yılında Didim Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini belirterek hayata geçirilecek projelerinin birinin de Yoran Projesi olduğunu söyledi. Başkan Kamacı Altınkum Sahil düzenlemesi, Didim Kent Meydanı projelerinin 2012 yılında yapılacağını belirterek “Bu yıl ayrıca Yoran Projesinin de startını vereceğiz. Burada sadece tapınak değil tescilli binalarında restorasyonu yapılması gerekli. Biz bunun içinde proje yaptırıyoruz. Bu projelerinde vatandaşa maliyeti 15-20 Bin TL tutacak ve biz belediye olarak ta bu maliyete üstleniyoruz ki vatandaş projesi hazır olduğunda evini yaptırsın” dedi.
Başkan Kamacı tescilli olan evlerin sahiplerini evlerini restorasyon yapılmasıyla projenin tam olarak hayata geçeceğini belirtirken Yıldız Teknik Üniversitesinin yaptığı proje sayesinde tescilli olmayan evlerinde projeye dahil olabileceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir