YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 10:07

BİGA’DA KATI, SIVI VE DOĞALGAZ KALORİFER ATEŞÇİLİĞİ KURSU SONA ERDİ

A
A
A
BİGA’DA KATI, SIVI VE DOĞALGAZ KALORİFER ATEŞÇİLİĞİ KURSU SONA ERDİ

Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Katı, Sıvı ve Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği Kursu” sona erdi.
Kursun eğitmeni Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim, 96 ders saatlik kursun her birinin 32 ders saati olan kömürlü, fuel-oilli ve doğalgazlı kalorifer kazan ateşçiliğinden oluştuğunu belirterek, “Eğitim modülüne göre, kömürlü ve fuel-oilli kazan ateşçiliği sertifikasını alan kursiyerler, doğalgaz kalorifer ateşçiliği kursuna katılabiliyor. Kalorifer kazanlarını yakmak ve işletmek büyük sorumluluk gerektiriyor. Kazanın doğru yakılması çevre kirliliğini önleyebileceği gibi, yakıt tasarrufu da sağlıyor. Bu nedenle kalorifer kazanı ateşçisi kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmeli” dedi.
Kursiyerlerin edinecekleri bilgi ve becerilerle kazanları standartlara, tekniğe, yönetmeliklere uygun yakmaları ve işletmelerinin amaçlandığını belirten Zayim, “Kursa Biga İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı okulların görevlileri ile özel sektör kuruluşlarının çalışanları katıldı. Verilen teorik bilgiler, 8 farklı kazan dairesinde pratik uygulamalarla desteklendi” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir