YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 13:59

BİLİM MERKEZİ VE KAĞIT MÜZESİ İHALESİ YAPILDI

A
A
A
BİLİM MERKEZİ VE KAĞIT MÜZESİ İHALESİ YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park alanı birinci kağıt fabrikası bilim merkezi ve kağıt müzesi için ihale yaptı. Kağıt fabrikası bilim merkezi ve kağıt müzesi yapım işini kapsayan ihaleye 4 firma katıldı. En düşük teklifi 20 milyon 961 bin 840 lira ile Delta İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda Fen işleri Yapı İşleri Kontrol Şube Müdürü Suat Atak başkanlığında Seka Park alanı birinci kâğıt fabrikası bilim merkezi ve kağıt müzesi için ihale gerçekleştirildi. 4 firmanın katıldığı ihalede Delta İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limitet Şirketi 20 milyon 961 bin 840 lira ile en düşük teklifi verirken, Pekerler İnşaat Ve Sanayi Limitet Şirketi 29 milyon 495 bin lira, Özsoy İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Ve Ortağı Yılmazer İnşaat Taaddüt Ticaret Ve Sanayi A.Ş 25 milyon 897 bin 124 lira, İdekom Bilgisayar Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 21 milyon 745 bin 774 lira teklif verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kuracağı Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesiyle Türkiye de bir ilke imza atıyor. Seka kağıt fabrikası alanındaki binalar restore edilerek kurulacak olan Bilim Merkezi Türkiye’nin en büyük Bilim Merkezi olmasının yanısıra, Avrupa’nın da sayılı Bilim Merkezlerinden biri olacak.
Sekapark’ta restore edilecek olan eski kağıt fabrikalarından oluşacak Bilim Merkezi, toplam 27 bin metrekare alana sahip olacak. Bu alanın 15 bin metrekaresi Kağıt Müzesi ve sergi salonları gibi bölümlerin bulunağı kapalı alanlar olacak. 8 bin metrekare giriş katına, 11 bin metrekare Kağıt Müzesi’ne yer ayrılırken geri kalan kısımda da Bilim Merkezi kurulacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir