YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 16:12

YÖRÜK KARACAÖREN`DE SU SEVİNCİ

A
A
A
YÖRÜK KARACAÖREN`DE SU SEVİNCİ

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Yörükkaracaören köyünde DSİ 3.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan etüt ve sondaj çalışmaları sevindirici bir gelişmeyle sonuçlandı. Uzun süren kuyu çalışmalarının ardından 55.00 l/s debide yeraltısuyu elde edildi.
Yörükkaracaören köyü arazilerini sulamada kullanılacak ve hayvancılığın da gelişimini sağlayacak su kuyusunda incelemelerde bulunan Eskişehir Valisi Dr.Kadir Koçdemir, Odunpazarı İlçe Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve beraberlerindeki heyete DSİ 3.Bölge Müdürü Erol Şenöz çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yörükkaracaören Köy Konağında düzenlenen toplantıda, çıkarılan yeraltısıyunun 3 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacağını belirten DSİ 3.Bölge Müdürü Şenöz, susuz tarımdan sulu tarıma geçecek olan köyün kalkınacağını, köydeki 1500 olan büyükbaş hayvan sayısının 7500’e çıkmasının hedeflendiğini belirtti. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte sadece arpa ve buğday değil mısır, şeker pancarı, yonca ve ayçiçeği gibi ürünlerin de yetiştirileceğini kaydeden Şenöz, bu suyun köyde kalkınmayı, köyde kalkınmanın da tersine göçü getireceğini umut ettiklerini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir