YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 17:55

ORDU ÜNİVERSİTESİ`NE DPT DESTEĞİ

A
A
A
ORDU ÜNİVERSİTESİ`NE DPT DESTEĞİ

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2012 yılı için 54 milyon liralık bütçenin yanı sıra kamulaştırmada kullanılmak üzere Devlet Planlama Teşkilatı’ndan (DPT) 10 milyon TL üzerinde bir kaynak tahsisi sağladıklarını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yaptığı açıklamada, 2012 Yılı Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde gösterdikleri ciddi performans ile yeni kurulan üniversitelerden en fazla mali kaynağı elde edenler arasına girdiklerini, ayrıca 85 dönümlük bir araziyi Bakanlar Kurulu’nun acil kamulaştırma kararı ile kampüs alanına dahil ettiklerini, son olarak kamulaştırmada kullanılmak üzere DPT tarafından 10 milyon TL üzerinde bir kaynağın tahsisini sağladıklarını belirtti.
Prof. Dr. Yarılgaç, yönetim olarak üniversitenin en öncelikli sorunun eğitimin sürdürüleceği yeni yapıların yükselmesine imkan veren bir genişleme alanı olduğuna karar verdiklerini, ancak bu aşamada iki büyük engel ile karşılaştıklarını söyledi. Yarılgaç, "İlki kamulaştırılacak arazi için kamulaştırma kararının çıkması, ikincisi ise kamulaştırılmasına kararı verilecek arazinin kamulaştırma bedelini karşılayabileceğimiz mali kaynaktı. Her iki engeli de aşmak için geceli gündüzlü yoğun hazırlık çalışmaları yürüterek iki konuyu da eş zamanlı olarak çözüme ulaştırmak adına birçok görüşmelerde bulunduk" dedi.
Çabalarının karşılıksız kalmamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yarılgaç, "Bakanlar Kurulumuz destek çağrımızı yanıtsız bırakmadı. Üniversitemiz yerleşke alanın genişletilmesinde yaklaşık 85 dönümlük bir arazinin kamulaştırılması için 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. Maddesi’ne göre üniversitemize büyük bir ayrıcalık tanınarak acil kamulaştırma kararı alındı. Kararın alınma şekli ve hızı ile son derece önemlidir. Kamulaştırma süreci 2012 yılının ilk yarısında süratle tamamlanacaktır. Kamulaştırılacak yaklaşık 85 dönümlük arazide başta Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere aynı hızla yeni yapıların yükselecektir" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, tüm bu gelişmelerin bir sonuç değil, daha güçlü bir Ordu Üniversitesi için yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek, "Üniversitemizi güzel günler bekliyor. Uluslararası standartlarda bir üniversite için başarı kabul edilen her alanda en iyi olabilme iddiası içinde hep birlikte çalışıyoruz. Tüm gayretlerimiz ile Ordu Üniversitesi olarak kamuoyu gündemine başarılarımız ile gelmeyi hak ettiğimiz inanç ve arzusundayım" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.