YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 15:14

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ROMATOLOJİ POLİKLİNİĞİ AÇILDI

A
A
A
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ROMATOLOJİ POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Romatoloji Polikliniği hizmete açıldı.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin zemin katında hizmet veren poliklinikte Romatoloji Uzmanı Dr. Ali Şahin görev yapıyor. Hastalıkla ilgili bilgiler veren Uz. Dr. Ali Şahin, yeni hizmete girdiklerini belirterek, romatizmaları bulunan tüm hastaları sağlıklı bir tedavi için hastaneye gelmelerini istedi. Ramotoloji hakkında bilgi veren Şahın, "Romatizma eski Yunan kökenli bir kelime olup, eklemlerde kötü özellikte Sıvı birikmesi anlamında kullanılmış. Romatizmal hastalıklar M.Ö. 8000 yıl öncesinden beri
bilinmesine karşın, hastalıkların nedenleri, seyirleri ve tedavileri ile ilgili bilgiler, 20. yüzyılda Romatoloji Bilim Dalı’nın gelişmesi ile artmış. Romatolojik hastalıkların en önemli belirtilerinden birisi de ağrı. Çok çeşitli yakınmalara ve organ tutulumlarına neden olan romatizmal hastalıkların tedavisi, günümüz koşullarında artık mümkündür. Son yıllarda hız kazanan ilaç araştırmaları ile romatizma tedavisinde yol alınmış. Ancak çoğu romatizmal hastalığın tamamen ortadan kalkması söz konusu değil.
Sürekli bir hekim hasta işbirliği gerektirir. Zaman zaman hastalığın alevlenebileceği bilinmeli. Romatizmal rahatsızlıklarda tedavi bazen hatta ömür boyu sürebilir. Tedavide amaç, yakınmaların ortadan kaldırılması, olası ortaya çıkabilecek organ tutulumlarının önlenebilmesi ve hastanın yaşam konforunu en üst düzeyde sürdürmesini sağlamak. Burada yeni hizmete girdik. Amacımız tüm romatizması bulunan hastaların buraya gelip daha sağlıklı hizmet görmesi için elimizden geleni yapmak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir