GENEL - 06 Ocak 2012 Cuma 16:50

EVİNDE TELEFONLA ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU VEREREK PARA KAZANIYOR

A
A
A
EVİNDE TELEFONLA ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU VEREREK PARA KAZANIYOR

Niğde Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Balcı, 9 aydır evinde telefonla araç muayene randevusu vererek para kazanıyor.
Niğde Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Balcı, 6 ay önce kendisine gelen iş teklifini 15 engelli dernek üyesi ile paylaştığını fakat dernek üyelerinin aylık ücretin 680 TL olduğunu öğrenince, "Biz bu parayı yattığımız yerde alıyoruz zaten" diye yanıt verdiğini söyledi. Engelli üyelerden aldığı bu cevapla yıkıldığını anlatan Balcı, "Daha sonra şirketle görüşerek kendim bu işi istediğimi söyledim. Görüşmelerin ardından kursa giderek bilgisayar sertifikası aldım. Yaklaşık 9 aydır
bilgisayar başında oturarak telefonla randevu veriyorum" dedi.
Başkan Balcı, Türkiye genelinde 12 milyon engelli olduğunu ve bunların birçoğunun İş-Kur müdürlüklerine başvuruda bulunarak iş aradığını, bazılarının ise, "Devletten nasıl olsa para geliyor, ben yattığım yerde paramı alıyorum" gibi bir düşünceye kapıldığını ifade etti. Engelli vatandaşlara seslenen Balcı, "Kendilerine sunulan bu iş fırsatlarını değerlendirsinler. Yatarak değil, oturarak para kazansınlar. Tüketen değil, üreten olsunlar" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir