YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 09:52

BAŞ’TAN 5. KİTAP FUARINA DESTEK

A
A
A
BAŞ’TAN 5. KİTAP FUARINA DESTEK

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza’nın katkılarıyla düzenlenecek olan Çukurova 5. Kitap Fuarı’nı desteklediğini söyledi.
Aynı zamanda Çukurova Fuarcılık Aş (ÇUFAŞ) Yönetim Kurulu üyesi olan Şaban Baş, 10-15 Ocak 2012 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak olan fuarın her yıl giderek artan şekilde daha çok kitlelere mal olduğunu belirterek, ‘’Adana’da benim de Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Adana Ticaret Odası’nın öncülüğünde, kalıcı fuar geleneğinin ilk tohumu 2003 yılında be yeniden atılmıştır. 2023 hedeflerimize her yönüyle hazırlanan Adana ilimiz, Güney, Güneydoğu, İç Anadolu bölgelerine ve tüm Türkiye’ ye hitap edebilecek ekonomik, sosyal altyapıya ve güce sahiptir. Bizlere düşen sadece bu gücü harekete geçirmekti. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimizin de desteği ile önce ÇUFAŞ A.Ş.’ni kurduk. Daha sonra Adana’da kurulacak bir fuar için en ideal alanı belirledik. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tepeleri erittik, altyapısını gerçekleştirdik. Kısacası –Yoktan var etmenin- mücadelesini verdik. 2006 yılında ise fuarcılık hizmetlerinin daha profesyonelce yapılması için fuar alanını TÜYAP’a kiraya verdik. Bugün Adana’da yılda en az 10 kez fuar açılmakta, yüz binlerce kişi fuarları ziyaret etmektedir. Bu tabloyu gördükçe göğsümüz kabarmaktadır’’ dedi.
Baş, 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek Çukurova 5. Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde olmak üzere 300 yazarın kitapseverlerle buluşacak olmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. Baş, okumayan bir toplum olmaktan çıkıp okuyan toplum haline gelmede Kitap Fuarlarını çok büyük katkıları olduğunu ifade ederek, ‘’10-15 Ocak 2102 tarihleri arasındaki kitap fuarına tüm halkımız katılmalıdır’’ şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir