ASAYİŞ - 05 Ocak 2012 Perşembe 15:38

ÖĞRETMEN CİNAYETİNE 25 YIL

A
A
A
ÖĞRETMEN CİNAYETİNE 25 YIL

Mersin’de, öğretmen sevgilisini kıskançlık sonucu kemerle boğarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan zanlıya 25 yıl hapis cezası verildi.
Olay, 3 Ekim 2010 tarihinde, Güvenevler Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. Evinde, müzik öğretmeni sevgilisi Duygu Yelçi’yi (26) kendisinden ayrılmak istediği için kemerle boğarak öldürdükten sonra çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunan serbet muhasebeci Veysel Altunbaş’ın (30) yargılandığı dava sonuçlandı. Kasten adam öldürmek iddiasıyla Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Veysel Altunbaş, karar duruşmasında ’suçun işleniş şekli’ göz önüne alınarak müebbet hapis cezasına
çarptırıldı. Ceza daha sonra zanlının iyi hali dikkate alınarak 25 yıl hapis cezasına çevrildi. Altunbaş, mahkemedeki ifadesinde sevgilisinin kendisini tahrik ettiğini ileri sürdü.
Duygu Yelçi’nin avukatlarının ise cezaya itiraz edecekleri belirtildi.
Serbest muhasebeci Veysel Altunbaş, bir ilköğretim okulunda müzik öğretmeni olan sevgilisi Duygu Yelçi’yi çıkan bir tartışma sonrası kemerle boğarak öldürmüş, ardından kendisi de çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunmuştu. Altunbaş, daha sonra yaptığından pişman olarak 112 Acil Servisi arayıp yardım istemişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir