YEREL HABERLER - 07 Aralık 2011 Çarşamba 15:44

VANLI ÖĞRENCİLER KÜTAHYA’DA MEZUN OLACAK

A
A
A
VANLI ÖĞRENCİLER KÜTAHYA’DA MEZUN OLACAK

Van’da meydana gelen depremde okulları zarar gören öğrencilerden 92 tanesi Kütahya’ya gelerek eğitimlerini tamamlayacak. Kütahya Sosyal Dayanışma Vakfınca her türlü ihtiyacı karşılanacak olan öğrenciler Kütahya Endüstri Meslek Lisesinde eğitimlerini sürdürecek.
Van’da meydana gelen depremin ardından eğitimde yaşanan sıkıntılar öğrencilerin başka illere gönderilmesiyle giderilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda Kütahya’ya da 92 lise son sınıf öğrencisi gelerek eğitimlerini burada sürdürecek. Kütahya Sosyal Dayanışma Vakfınca her türlü ihtiyaçları karşılanacak olan öğrenciler, Kütahya’dan mezun olacaklar.
Kütahya’ya gelen öğrenciler konusunda bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Vanlı öğrencilerin Kütahya’nın misafirleri olduğunu söyledi Şahinkaya öğrencilere hitaben yaptığı açıklamasında, “Sizler bize öğrenci olarak değil evlat olarak geldiniz. Sizlerin bütün ihtiyaçlarınızı karşılayarak sizin eğitimlerinizi devam ettirmenizi sağlayacağız. Sizlere Van’dan daha iyi bir ortamda eğitiminize devam edecek şekilde fırsatlar sunacağız. Sizlerin başımızın üzerinde yeriniz var. Kütahya’mıza hepiniz hoş geldiniz. Sizlere bütün sevgimizi, şefkatimizi ve imkanlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ziraat Türkiye Kupası: Konyaspor: 1 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Konyaspor, normal süresi 0-0 sona eren maçta Fenerbahçe’yi uzatma bölümlerinde bulduğu golle 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 61. dakikada Levent Mercan’ın sol kanattan ortasında ceza sahasında topla buluşan Talisca’nın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 67. dakikada Kante’nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Talisca’nın şutunda meşin yuvarlak kaleci Bahadır’da kaldı. 70. dakikada sağ kanatta topla buluşan Nelson Semedo’nun ortasında ceza sahası içerisinde Skriniar’dan seken top Kerem’in önünde kaldı. Kerem’in şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 90+1. dakikada orta sahada topu kaparak topla birlikte rakip ceza sahası yayına giren Fred’in şutunda top kaleci Bahadır’da kaldı. 96. dakikada Guendouzi’nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Talisca’nın şutu yandan auta gitti. 98. dakikada sol kanatta topla buluşan Guendouzi ceza alanı içerisinde çizgiye inerek pasını Brown’a aktardı. Ceza sahası içerisinin sol çaprazında topla buluşan Brown’un şutunu kaleci Bahadır kornere çeldi. 117. dakikada Sander Svendsen’in ceza sahasına ortasında Jevtovic’in kafa şutunda kaleci Ederson topu çeldi. Pozisyonun ardından VAR, hakem Ozan Ergün’e potansiyel penaltı uyarısında bulundu. Pozisyonun tekrarını izleyen Ergün, Blaz Kramer’in Semedo tarafından ceza sahası içinde çekildiğini tespit ederek penaltı noktasını gösterdi. 120+2. dakikada penaltı noktasında topun başına geçen Jevtovic meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 Hakemler: Ozan Ergün, Murat Altan, Mustafa Savranlar Konyaspor: Bahadır Güngördü, Uğurcan Yazğılı (Andzouana dk. 91), Nagalo, Adil Demirbağ, Berkan Kutlu, Melih İbrahimoğlu (Sander Svendsen dk. 99), Marko Jevtovic, Deniz Türüç (Bazoer dk. 106), Diogo Gonçalves (Morten Bjorlo dk. 75), Enis Bardhi (Kazeem Olaigbe dk. 75), Jackson Muleka (Blaz Kramer dk. 64) Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Jin-Ho Jo, Arif Boşluk Teknik Direktör: İlhan Palut Fenerbahçe: Ederson, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Oosterwolde, Levent Mercan (Archie Brown dk. 78), Guendouzi, Anthony Musaba (Mert Müldür dk. 106), N’Golo Kante, İsmail Yüksek (Fred dk. 55), Kerem Aktürkoğlu (Oğuz Aydın dk. 88), Sidiki Cherif (Anderson Talisca dk. 55) Yedekler: Tarık Çetin, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen Teknik Direktör: Domenico Tedesco Gol: Jevtovic (dk. 120+2 pen.) (Konyaspor) Sarı kartlar: Deniz Türüç, Bahadır Güngördü, Jevtovic (Konyaspor), Semedo, Guendouzi (Fenerbahçe)
Erzurum Gülistan Doku ailesinin Avukat Ali Çimen: "Davada ikinci dalga operasyonu bekliyoruz" Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzurum’da polis ve savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanma sonrası Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen, ikinci bir operasyon dalgası gelebileceğini söyledi. Operasyonun 12 tutuklama, 1 firar ve 3 adli kontrol olmak üzere tamamlandığını söyleyen Avukat Ali Çimen, "Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerçekleştirdiği bu operasyonla birlikte adalete olan inanç pekişti. Şüphelilerin verdiği, yani faillerin verdiği beyanlara göre bazı kişileri işaret ediyorlar. Bu yönüyle tabii onların da dosya dahil olması lazım. İkinci dalga operasyonu da biz bekliyoruz" dedi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma sonucunda Doku ailesine kızlarının akibetiyle ilgili tatmin edici bir bilgi vereceğine inandıklarını vurgulayan Çimen, "Sabırlı olalım. Soruşturmamız sürüyor soruşturmanın sonucunu bekleyelim. Tutuklanma gerekçesi olarak madde var. Gerçek istismar burada uygulanması lazım. Tabii daha henüz eklenmeyen maddeler de var. Mesela şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Maktul Gülistan Doku öncesinde şiddete uğruyor. Cinsel saldırıya uğruyor. Cinsel saldırı teşebbüsünde bulunuyor. Direndiği için saldırıya uğruyor. Saldırıya uğradığı için yaralanıyor. Hastaneye kaldırılıyor. Ve hastanede biliyorsunuz 68/4 sayılı yasa gereği, dönemin valisinin onu koruma yükümlülüğü var. Bu yükümlülüğü yerine getirmediği gibi failleri serbest bırakıyor. Gülistan hakkında herhangi bir tedbir bir koruma tedbiri vermiyor. Dolayısıyla sonrasında da fail eksik alan eylemini tamamlamak suretiyle Gülistan Doku’yu yaşamını yitirmesine neden oluyorlar. Bu yönüyle biz insan öldürme yönünden de onun tutuklanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kendilerine bir kurban da bulmak istiyorlar. Yani burada Altaş ailesini bir kurban olarak seçebilirler. Bu yönüyle ona dikkat etmemiz gerekir" şeklinde konuştu.