YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 10:43

TİRYAKİ AGRO GIDA`YA GSO`DAN 3 DALDA 3 ÖDÜL

A
A
A
TİRYAKİ AGRO GIDA`YA GSO`DAN 3 DALDA 3 ÖDÜL

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) “Gaziantep’in Yıldızları 2011” ödül töreninde bir ilke imza atarak üç ayrı dalda üç ayrı ödül alan tek firma olma özelliğini gösteren Tiryaki Agro Gıda, Gazianteplilerin gurur kaynağı oldu.
GSO tarafından düzenlenen ve Şehitkamil Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Gaziantep’in Yıldızları 2011 ödül törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri ve sanayiciler katıldı. GSO tarafından düzenlenen ödül töreninde Türkiye’nin ilk beş yüz sanayi kuruluşu dalındaki ödülüna Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den alan Tiryaki Agro Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tiryakioğlu, Marka-Patent Kategorisindeki Ödülünü de Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’dan aldı.
Tiryaki Agro’nun TÜBİTAK Kategorisi ARGE ödülünü ise Proje ve Yatırım Müdürü Mustafa Tekçe Gaziantep Valisi Erdal Ata’dan aldı. Üç ayrı dalda ödül alarak 2011 yılı performansı ve yatırımlarıyla dikkat çeken Tiryaki Agro üretime katkısı, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki etkisi ve bilinirliliğiyle de ekonomi dünyasının dikkatini çeken sektöründe Türkiye’nin en büyük kuruluşu olma özelliğini taşıyor. Tiryaki Agro Gıda 2011’de Capital 500 Türkiye’nin En Büyük Şirketi sıralamasında 54. Sırada, Fortune 500 Türkiye’nin En Büyük Şirketleri sıralamasında 65.Sırada Ekonomist 500 Anadolu’nun En Büyük Şirketleri sıralamasında 3. Sırada ve ISO 500 sıralamasında 241.Sırada yer alalar sektöründeki liderliğini korumuştu.
1980 yılında Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep’te kurulan küçük bir mercimek işleme tesisi ile ticari hayatına başlayan Tiryaki, 30 yıllık süreç sonunda bugün tarımsal gıdalar tedariki, üretimi, depolaması ve ticareti sektöründe Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketi ve ihracatçısı konumuna gelmiştir. Yüzde 70 ticaret yüzde 30 üretim şirketi olarak faaliyet gösteren Tiryaki Agro’nun iş alanları bakliyat, tahıl, kuruyemiş, yağlı tohumlar ve yemdir. Türkiye’nin en büyük özel sektör tahıl ihracatçısı (TMO’dan sonra 2. Sırada) konumunda olan Tiryaki organik tahıl üretiminde yüzde 90 pazar payına sahiptir. Dünyanın en büyük sertifikalı buğday üreticisi ve pazarın en önemli oyuncularından biri olan Tiryaki, yerel ve uluslararası endüstriyel dağıtım ağına sahiptir. Bakliyat ihracatında Türkiye lideri olan Tiryaki, Türkiye’nin tek organik tahıl ve bakliyat üretimi ve ihracatı yapan şirketidir. Kuruyemiş sektöründe Türkiye’nin en büyük fıstık üreticisi ve ihracatçısı olan Tiryaki en önemli, çikolata, dondurma ve kuruyemiş markalarının ürün sağlayıcısıdır.
Bugün Etiyopya, Kırgızistan, Çin, Suriye ve Rusya ’da yatırımları olan Tiryaki 2010-2011 istatistiklerine göre, başta Ortadoğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Uzakdoğu olmak üzere 80 ülkeye ihracat yapmakta olup ve her yıl toplam 10 uluslararası fuarda ürünlerini sergilemektedir. Yaşanan değişimlerle ulusal ve global pazarlarda operasyonel süreç yönetimi güçlenen Tiryaki, 2010 yılında Fortune 500 listesinde 65. Sıraya yerleşmiştir, aynı sene Capital 500 listesinde Türkiye’nin en büyük 54. Şirketi olma başarısı göstermiştir. Bahreynli portföy yönetim şirketi Investcorp Türkiye’ye ilk yatırımını Tiryaki ile yaparak 2010 yılında şirkete azınlık ortağı olmuştur. Tiryaki’nin aynı zamanda Danem markası adı altında Ülker grubuyla ortaklığı bulunmaktadır.
Büyüme stratejisini 30 yaş ortalamasına sahip genç personelini temel alarak kurmuş olup şu anda sayısı 700’ü aşan dinamik kadrosu ile Tiryaki Agro geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Gaziantep, Trabzon, Mersin ve Bandırma illerinde 5 ayrı üretim tesisine sahip olan Tiryaki, müşterilerine daha yakın olma isteğiyle 2010 yılında İstanbul merkez ofisini açmıştır. Tiryaki Gıda 50’den fazla ürün çeşidi ve 2 milyon tonun üzerinde iş hacmiyle 80’den fazla ülke ile ticari ilişki içindedir. Bütün bu özelliklerinden dolayı finans dünyasının gözde kuruluşları arasında ilk sıralarda yerini alan Tiryaki Agro, adeta Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma özelliğini de taşımaktadır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir