YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 09:49

BAŞKAN YILDIRIM’DAN MÜTEAHHİTLERE TEŞEKKÜR

A
A
A
BAŞKAN YILDIRIM’DAN MÜTEAHHİTLERE TEŞEKKÜR

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, müteahhitler ve meslek odaları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, ilçedeki inşaatların projelere uygun yapılmasını sağladıklarını söyledi. Yıldırım, müteahhitlere teşekkür etti.
Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği dönemde ilçede inşaat ruhsatı alınması konusunda bazı sıkıntılar bulunduğunu belirtti. İnşaat ruhsatı almak için belediyeye başvurusunu yapmış ancak, ruhsat harcını ödemediği için ruhsat almamış, buna rağmen inşaatına başlamış ve devam eden bir yapı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, sorunu çözmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi. “İnsanları alışkanlıklarından sıyırmanız çok kolay olmuyor” diyen Yıldırım, Mezitli ilçe sınırları içerisinde 40 civarında müteahhidin inşaat yaptığını aktardı. Geçmişte çok fazla denetim olmadığı için ilçede taşkın inşaatlar, projeye uygun olmayan şekliyle çalışmalar sürdürüldüğünü anlatan Yıldırım, “Ama bugün 5 defa müteahhitlerimizle ve meslek odalarımızın başkanları ile yaptığımız görüşmelerin sonucunda belli bir noktaya geldik. Herkes belli bir plan ve program çerçevesinde çalışmalarını yürütmek durumunda kalıyor. O nedenle tam rahatladık demesek de önemli oranda bunları aştık. Bütün müteahhitler biliyor ki, çalışmalarımız titizlikle devam ediyor, kontrollerimiz devam ediyor. Ayrıca 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren de yapı denetim firmalarının hayata geçirilmesiyle onların denetimi de sürüyor. Ben, müteahhitlere teşekkür ediyorum, çok büyük oranda onlar da projeye uygun çalışmayı sürdürüyorlar. O bakımdan biraz rahatladık” dedi.
Mezitli’nin önemli bir kent olduğunun altını çizen Uğur Yıldırım, şanslı bir ilçede görev yaptığını vurguladı. Doğusundan batısına 17 kilometreye kadar uzanan bir mesafede görev yaptığını dile getiren Yıldırım, 15 kilometreye yakın deniz sahilinin 10, 5 kilometresinde denize girilebilecek alanlara sahip olduklarını ifade etti. Bu çerçevede Mezitli’nin turistik bir kent olmasının önünün açık olduğunu söyleyen Yıldırım, bir turizm kenti olabilmek için ise sadece otellerin yapılmasının yetmeyeceğine işaret etti. “Öncelikle temiz bir deniziniz olacak, kıyılarınız temiz olacak. Turist geldiği zaman konaklama olanaklarını karşılayabileceğiniz yatak sayınız olacak. Ne yazık ki, bugün sadece Mezitli’de değil, Mersin’in tamamında bu eksikliği yoğun biçimde hissediyoruz” diyen Başkan Yıldırım, arıtma tesisinin önemi üzerinde de durdu. Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, doğu arıtma tesisinin ardından batı arıtma tesisini de Mezitli’de yapacağını anımsatan Yıldırım, süreci şöyle anlattı: “Bu tesisle ilgili Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü’nden 70 bin metrekarelik bir alanın tahsisini istedi. Uzun ve yoğun bir çalışmanın sonucunda bu tahsis de bugünlerde sonlandı. Dış kredi gereksini olacağını düşünüyorum ama 2011 bütçesi içerisinde zaten ödeneği de konulmuştu. Sanırım 2012’den başlayan bir süreç içerisinde batı arıtma tesisimiz de tamamlanacak.”
Arıtma tesisinin birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla başta Mezitli olmak üzere Mersin’in tertemiz bir denize kavuşacağının altını çizen Yıldırım, “Buna paralel olarak kıyılarımızda bizim yapacağımız düzenlemelerle ve turizm yatırımcılarının bundan sonrasında yapacakları konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak mekansal alanların yaratılmasıyla turistlerin buraya gelmesi ve geldiklerinde de memnun ayrılmaları mümkün olacak. Çünkü sadece denizimiz ve güneşimizle değil yaylalarımızla da turistlere hizmet sunma olanağımız var. Turistlerin 1 saat içinde Torosların tepesine kadar çıkabilecekleri bir kentte yaşıyoruz ve bunu da bir şans sayıyoruz. Tabi bütün bunlara paralel olarak ve hepsinin ötesinde 5 binlik nazım imar planlarımızın yapılmış olması gerekiyor” diye konuştu.
Bu ay içerisinde 5 binlik nazım imar planının Yenişehir ilçesinden başlayarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceği bilgisini veren Yıldırım, Mezitli ilçesinin 5 binlik planının da ikinci sırada görüşüleceğini belirtti. Belediyenin teknik elemanlarının, Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan çalışma grubu ile Mezitli’nin modern, yaşanabilir bir kent görünümüne kavuşmasını sağlayacak çalışmaları birlikte yürüttüklerini anlatan Yıldırım, “İyi bir 5 binlik planımızdan sonra binlik uygulama planlarımızı da biz yapınca daha yaşanabilir bir Mezitli’yi kısa süre içerisinde hayata geçirmemiz mümkün olacak” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başkan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti İzmit Belediyesinde 2’nci dönemine başlayan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Hürriyet, "Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım" dedi. Yeni yönetim kadrosunu oluşturan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Çınar Çocuk Evi ve Çınar Akademi öğrencileri ile birlikte Aslanlı Yolu geçen Başkan Hürriyet mozoleye çelenk sundu. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Başkan Hürriyet, "Aziz Atatürk. 16 Ocak 1923’te Cumhuriyet’i kuracağınızın müjdesini verdiğiniz, ilk ve tek basın toplantısı yaptığınız, kadınlara seçme seçilme hakkının eninde sonunda verileceğini ilk kez müjdelediğiniz güzel İzmit’imiz sayenizde müjdelerin şehri olmuştur. Siz İzmit’i, İzmit sizi çok sevdi. İzmit’i yönetmek üzere kıymetli İzmitliler tarafından belediye başkanı olarak ikinci dönemime başlamanın verdiği onur ve sorumlulukla manevi huzurunuzdayız. İlkeleriniz ve devrimleriniz, yolumuzu aydınlatan birer meşale olarak önümüzde durmaktadır. Hedefimiz, sizin ’En büyük eserim’ dediğiniz Cumhuriyet’i korumak ve ileriye taşımak olacaktır. Bu kutsal görev yolunda bana güç veren değerlerinizi, adaletinizi ve bilgeliğinizi her daim hatırlayacağım. Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım. Ruhunuz şad olsun" dedi.
Burdur Burdurlu öğrenciler Yörük kültürünü yaşayarak öğrendi Burdur’un Tefenni ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine BESTE projesi çerçevesinde öğrencilere Yörük kültürünü aşılamak amacıyla temsili Yörük yaşantısı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Yörük çadırında Yörük çalgıları eşliğinde yöresel türküler söylenirken yüzlerce öğrenci aynı anda yöresel halk oyunlarını oynadı. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda başlatılan "Burdur’da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi (BESTE)" çerçevesinde yıl boyunca öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler ve eğitim faaliyetleri düzenlendi. Proje çerçevesinde öğrencilere müfredat haricinde kişisel gelişimlerine de katkı sağlamak hedefleniyor. Burdur’un Tefenni ilçesinde bulunan Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere Teke yöresinin ata kültürü olan Yörük kültürünü aşılamak amacıyla okul futbol sahasında temsili Yörük yaşantısı etkinliği düzenlendi. Futbol sahasına kurulan Yörük çadırında Yörük çalgıları olarak bilinen sipsi, cura, kabak kemane ve saz eşliğinde yöresel türküler söylenirken bir yandan da Yörüklerin günlük yaşamlarında kullandığı malzemeler ve binek hayvanları olan develer ile öğrencilere atalarının yaşantısı tanıtıldı. Yörüklerin başlıca yemeklerinden olan etki pilav, yayık ayranı ve gözlemelerin de dağıtıldı etkinlikte öğrenciler hep birlikte yöresel halk oyunlarını oynayarak unutulmaz bir an yaşadı. Etkinlikte konuşan Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Feyyaz Korkmaz, "ESTE projesi çerçevesinde öğrencilere Yörüklerin nasıl yaşadığını aktarmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz bu etkinlikte Yörük kültürünün nasıl olduğunu, Tefenni halkına ve öğrencilere güzel bir şekilde aktarmaya çalıştık. Kültürümüzdeki bu yöredeki sipsi, yayık ayranı, Yörüklerin kullandığı elbiseler, hayvanlar olsun bunları öğrencilere ve Tefenni halkına tanıtmaya çalıştık. Güzel bir program oldu, inşallah devamını da getireceğiz" dedi.