YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 14:35

DİDİMLİ LİSELİLER ‘TOROS CANAVARI’NI CANLANDIRACAK

A
A
A
DİDİMLİ LİSELİLER ‘TOROS CANAVARI’NI CANLANDIRACAK

Didim Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in yazdığı “Toros Canavarı” adlı oyunu sahneye koyacak.
Didim Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri, Profesyonel tiyatro eğitmeni Emrah Çamdereli ve Okul Edebiyat Öğretmeni Gülşah Yetkin nezdinde “Toros Canavarı” adlı oyunu Gençlik Haftasında sahneye koyacak. Aziz Nesin’in ünlü oyunu Toros Canavarına karşı Didim’den yerli bir canavar çıkaracaklarını belirten Tiyatro Eğitmeni Emrah Çamdereli “Didim Anadolu Lisesi Tiyatro topluluğu öğrencileri tarafından sahnelenecek oyun komedi türünde bir oyun olacak. Oyunda 13 öğrenci rol alacak. Çalışmalarımıza başladık. Haftanın 3 günü Okulun çok amaçlı salonunda oyuna hazırlık yapacağız. Toros Canavarına karşı yerli bir canavar yaratmayı çalışacağız. Öğrencilerin gayretleriyle güzel bir oyun hazırlamayı hedefliyoruz” dedi.
Oyun hazırlanmasında görev alan Didim Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Gülşah Yetkin de, amaçlarının Didim’de eksik olan tiyatro kültürünü geliştirmek olduğunu belirterek, “Tiyatro aracılığıyla toplumun temel taşlarından bir olan öğrencilerimizin ifade kabiliyetlerini geliştirmek ve özgüvenlerini arttırmak istiyoruz” diye konuştu.
Okul Müdürü Nezir Keskin ise, hazırlanan oyunda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Oyun şimdiye kadar Didim’de hazırlanmış ve hazırlanacak en iyi olacaktır. Buna inanıyorum ve öğrencilerimize ve eğitmenlerimize güveniyorum” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir