YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 13:06

"HAYALİMDEKİ MALATYA" KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ALTIN VERİLDİ

A
A
A
"HAYALİMDEKİ MALATYA" KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ALTIN VERİLDİ

"2011 Malatya Yazıyor" kampanyası kapsamında üç ayrı kategoride dereceye girenlere 36 adet çeyrek altın hediye edildi.
İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Vekili Halil Karaman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Türkiye Yazarlar Birliği Malatya Temsilcisi Adil Akkoyunlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, jüri üyeleri, yarışmacılar ve aileleri katıldı.
Malatya Kent Konseyi tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, 2011 yılında başlayan Malatya Yazıyor Kampanyası’nın düzenlenen yarışma ile sona erdiğini söyleyerek, yazmayla ilgili söyleyecek çok söz olduğunu belirtti. Herkesin Malatya ile ilgili bir hayali olduğunu bu yarışma ile bu hayalleri okuduklarını ifade ederek katılımcılara 15-20 yıl sonra da hala mektup göndermelerini ve duygularını yazılı olarak iletmelerini rica etti. En büyük ödülün
sevdiklerimize yazacağımız satırlar ile onları mutlu etmek olduğunu söyleyen Yıldırım, "Yazmaktan vazgeçmeyin, yazmak titizlik gerektiren disiplinli bir eylemdir, bunu başarmak her şeyi başarmaktır" dedi.
Jüriler adına kısa bir konuşma yapan Malatya İnönü Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem, yazma alışkanlığının ihmal edildiğini, okul ve kültürel düzeyde okuma önemsenirken yazmanın ikinci plana atıldığını belirterek, söz konusu kampanyanın bu anlamda çok önemli ve başarılı bir kampanya olduğunu ifade etti.
Yarışmaya katılan eserleri değerlendiren jüri üyeleri Ömer Göde, Mustafa Akbaş, Hüsamettin Karakelle, Cumali Yıldırım, Ramazan Kaplan, Mustafa Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Çeçen ve Yrd. Doç. Dr. Ebru Burcu Yılmaz’a birer teşekkür plaketi sunuldu. Daha sonra dereceye giren eserler okunurken plaketler ile ilköğretim kategorisinde toplamda 6, lise kategorisinde 12 ve üniversite kategorisinde 18 çeyrek altın eser sahiplerine hediye edildi. "Hayalimdeki Malatya" konulu
kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler şöyle: İlköğretim Kategorisinde Birinci Şule Kaya, İkinci Berfin Alıcı ve Üçüncü Remziye Diler oldu. Lise kategorisinde birinci Betül Akın, İkinci Aysel Kükey ve üçüncü Nurcan Arkadaş oldu. Üniversite kategorisinde ise birinci Betül Demirbağ, İkinci Trabzondan yarışmaya katılan Nihat Malkoç ve üçüncü Ali Başhan oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir