POLİTİKA - 10 Ocak 2012 Salı 12:27

CHP`Lİ TEKİN, GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

A
A
A
CHP`Lİ TEKİN, GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke için, "Anamuhalefet lideri konuşamayacak da, kim konuşacak sayın savcı?" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Zargana Resteurant’ta gerçekleşen kahvaltıda basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Gürsel Tekin, ayrıca Nazım Hikmet’in "Yatar Bursa Kalesinde" adlı şiir kitabını imzalayarak gazetecilere hediye etti. Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Tekin, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili bir soru üzerine, kendisinin bu
konunun detaylarına girmeyeceğini, Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında konuyu değerlendireceğini söyledi. Fezleke hazırlatılmasını talep eden savcıya yüklenen Tekin, öncelikle Kılıçdaroğlu’nun hakkında soruşturma açılmasına sebep olan konuşmaya neden gerek duyduğuna bakılması gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de tutuklu bulunan arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra, o manzarayı gördükten sonra soruşturmaya sebep gösterilen açıklamaları yaptığını belirten Tekin, "O manzarayı gördükten sonra
ne söylemesini beklerdiniz sayın savcı? Anamuhalefet lideri konuşamayacak da, kim konuşacak sayın savcı?" diye sordu.
Fezleke konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in tavrını çok merak ettiklerini ifade eden Gürsel Tekin, CHP’nin tarihinde hiç kimseye boyun eğmediğini, Kılıçdaroğlu’nun da asla boyun eğmeyeceğini söyledi.
İLKER BAŞBUĞ’UN TUTUKLANMASI
Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Tekin, Başbakan’ın açıklamalarını samimi bulmak istediğini ve samimi bulduğunu ifade etti. Başbakan’ın rahatsız olmamasının düşünülemeyeceğini kaydeden Tekin, İlker Başbuğ’un görev başındayken aynı zamanda Başbakan Erdoğan’ın emrinde çalışan bir bürokrat olduğunu ifade etti. Başbuğ’un emekliliğinden sonra tutuklandığına dikkat çeken Tekin, "4 yıl siz terör örgütünü himaye mi ettiniz?
Göz mü yumdunuz?" diye konuştu.
Konunun meclise gelerek bir düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Tekin, "Nasıl bir düzenleme yapılacaksa derhal Meclis’e getirmelerini talep ediyoruz. Türkiye’de garip şeyler oluyor. Herkes tutukluluk süresinden rahatsız ama kim bunun gereğini yapacak? Bunun gereğini Parlamento yapacaktır" şeklinde konuştu.
Genelkurmay Başkanlığı yapmış birinin tutuklanmasının muhatabının Başbakan ve iktidar olduğunu dile getiren Tekin, "Milli Güvenlik Kurulu, devlet sırrı dediğimiz, sorunların tartışıldığı bir yerdir. Pardon şu şu suçları var demek, bugüne kadar alınan MGK kararlarının tartışma konusu olacağını bilmek lazım" dedi.
CHP TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR
MYK toplantısında fezleke konusunun gündeme gelmediğini, Kılıçdaroğlu’nun önüne not geldiğinde sadece gülüp geçtiğini söyleyen Tekin, "Bu manzaraların yaşandığını, daha çok yaşanacağını biliyoruz. CHP olarak bu tür olaylara boyun eğeceğimizi zannedenler yanılırlar. CHP sıkıyönetim mahkemelerine baş kaldırılmıştır. Darbelerle hesaplaşacağız diyorlar. Darbe mağduru varsa merkez sağ ve soldur. En çok bedel CHP ödemiştir. Biz Türkiye’nin güvencesi, sigortasıdır, bir bedel ödenecekse öderiz" diye konuştu.
Uludere olayına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Gürsel Tekin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve üzerine gizlilik konulduğunu belirterek, "Türkiye’de bir istihbarat var o da MİT. Açıklama yaptılar, biz vermedik dediler. Bu istihbarat örgütü kim, bizim bilmediğimiz farklı bir istihbarat örgütü mü kuruldu? Bekçi Murtazayı mı soruşturacaksınız, selametli bir soruşturma olacak mı? Kurumlar arası kavga da yok niçin böyle bir açıklama yaptı. Kimin olduğunu umut ediyorum iktidar yetkilileri
açıklayacaktır" dedi.
Tekin ayrıca, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Genelkurmay Başkanı Özel için sarf ettiği ’Onbaşı’ açıklamalarını da doğru bulmadıklarını söyledi. Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trabzonspor için söylediği sözleri de, "Umarım Sayın Bayraktar sürçülisan etmiştir" diyerek değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu’nun Uludere ziyareti sırasında kendilerine helikopter verilmemesiyle ilgili bir soru üzerine, "Bizim helikopter hevesimiz yoktur" diyen Tekin, helikopterin bir gerekçe uydurulmadan Ankara’dan gelen talimat üzerine iptal edildiğini iddia etti. Uludere köyüne 8 kilometre kala kendi güvenliklerini kendileri sağlayarak köylülerle buluştuklarını ifade eden Tekin, "Siz anamuhalefet liderini koruyamayacaksanız, yurttaşları kim koruyacak?" diyerek tepki gösterdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.