ASAYİŞ - 24 Aralık 2011 Cumartesi 10:12

KCK`DA 35 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

A
A
A
KCK`DA 35 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Terör örgütü PKK’nın "şehir yapılanması" olarak gösterilen KCK operasyonları kapsamında dün sabah adliyeye getirilen 48 şüpheliden 35’i tutuklandı.
Operasyon kapsamında hafta başında polis tarafından 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve çoğu KCK’ya yakın olduğu belirtilen basın kuruluşlarında çalışan 48 şüpheli, dün sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilmişti. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından 11 savcı tarafından sorgulandı.
Savcılık sorgularının ardından Evrim K., Celal K., Ülfiye Ö., Hamza S., Murat E., Hatice B. ve Mustafa Ö. serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan 41 zanlıdan Arzu D., Enis Y., Şerafettin S., Eylem S., Sevinç T. ve Sultan G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, sabah saat 05.30’a kadar süren duruşma sonunda 35 kişinin tutuklanmasına karar verdi.
Mahkeme tarafından tutuklanan kadın zanlılar Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne, diğer tutuklular ise çevik kuvvet polisleri eşliğinde polis otobüsüne bindirilerek Metris Cezaevi’ne götürüldü. Adliyedeki mahkeme aşamasında ve tutukluların cezaevine sevki sırasında polis geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, mahkeme önünde toplanan bir grup ise slogan atarak yakınlarına destek verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir