YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 11:31

TÜTÜNCÜ, ESNAF VE İŞ ADAMLARINA HİZMETLERİ ANLATTI

A
A
A
TÜTÜNCÜ, ESNAF VE İŞ ADAMLARINA HİZMETLERİ ANLATTI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Karşıyaka Mahallesi’ndeki Kalfa AVM’de düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısına konuk oldu.
Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, bazı mahalle muhtarları, esnaf ve iş adamlarının yer aldığı toplantıda, Antalya’nın ve Kepez’in daha modern bir şehir olabilmesi için nelerin yapılması gerektiği konuşuldu. Başkan Hakan Tütüncü de konuşmasında, belediye idaresiyle halkın arasında gönül köprüsü kurulmasının önemine dikkat çekti. Başkan Tütüncü konuşmasında, “Vatandaş her şeyden önce belediye başkanından bir sıcaklığı, muhabbeti bekler. Belediye başkanlığı görevine başladığım andan itibaren hep halkın içerisinde oldum. Bugüne kadar önemli noktalarda görev yaptığım siyasette hep halkın içerisinde olmayı kendime ilke edindim. Halkımızla birlikte olmamız, daha çok üretme ve hizmet yapma anlamında farklı bir heyecan oluşturuyor” dedi.
Toplantıda Barış Mahalle Muhtarı Halil Yılmaz, Emek Mahalle Muhtarı Süleyman Kabaağaç, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Recep Sabır, Yükseliş Mahalle Muhtarı Memduh Aydıncan ve Zafer Mahalle Muhtarı Muhsin Karayakuplu’nun da bulunduğuna değinen Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muhtarlarımız, göreve geldiğim günden itibaren mahalle temsilcilerimiz gibi çalıştılar. Vatandaşlarımızın taleplerini, isteklerini bize ilettiler, yaptığımız çalışmaları halkla anlattılar. Muhtarlarımızın desteği ile bölgedeki mahallelerde çok önemli belediyecilik hizmetleri yaptık. Karşıyaka ve Emek mahallelerimin kat artışı sorununu da muhtarlarımızla birlikte çözdük.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.