YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 12:35

BAŞKAN YILDIRIM, 2012’YE ÖNEMLİ PROJELERLE GİRİYOR

A
A
A
BAŞKAN YILDIRIM, 2012’YE ÖNEMLİ PROJELERLE GİRİYOR

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, 2012 yılına önemli projelerle gireceklerini belirterek, en büyük hayallerinden biri olan ‘Kent Meydanı’ projesinin ilk adımlarını atacaklarını bildirdi.
Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, ilçede 2012 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları projelerini İHA muhabirine anlattı. En çok önemsedikleri projenin Mezitli’de bir ‘Kent Meydanı’ oluşturmak olduğunu ifade eden Yıldırım, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görüşülecek 1/ 5 binlik nazım imar planının kabulünün ardından 1/1000’lik uygulamaları sırasında kent meydanı oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Kent meydanının organizmanın atardamarı olduğunu vurgulayan Yıldırım, belediye hizmet alanı, resmi kurum binaları ve kültür merkezinin yer alacağı bir meydanın Mezitli’nin kent olmasında önemli bir adım olacağını kaydetti. Yıldırım, “Bütün vatandaşlarımızın kolayca gelebileceği ve her tür ihtiyacını karşılayıp, mümkünse tek araçla evine dönebileceği bir meydan olmasını düşünüyoruz. Orada belediye hizmet alanı, bir kültür merkezi, bir sinema-tiyatro salonumuzun olması, bir konferans salonunu da içine alacak bütünsellik içerisinde mekanlar yaratmayı düşünüyoruz. Tabi bu 2012 içinde gerçekleşecek bir proje değil ama en azından bunun ilk adımlarının atılması bile önemlidir. 2012-2013’te tamamlanamıyorsa ikinci 5 yıllık dönemde tamamlarız veya bizden sonra gelenler tamamlar” dedi.
“SPEKÜLATÖRLERE MEYDAN VERMEMEK İÇİN YERİ SÖYLEMİYORUZ”
Bu önemli projede şu anda yer konusunda bilgi vermesinin mümkün olmadığını, spekülatörlerin devreye girmesini istemediklerini dile getiren Yıldırım, “Şu anda 5 binlik planlarımız içerisinde yer düşünülecek, 1/1000’lik planda da biz uygulayacağız ama nereye yapılabileceğini söylememiz mümkün değil. Çünkü böyle bir yeri işaret ettiğiniz ya da birkaç yeri tarif ettiğinizde hemen spekülatörler orada yoğunlaşarak arsa kapatmaya başlarlar. O zaman da söylediğiniz yerlerden biri olacaktır, diğerleri olmayınca ‘burayı bize işaret ettiniz, biz buradan arsa aldık ama olmadı’ derler. Bu tür endişeler taşıdığımız için haklı olarak büyük bir gizlilik içerisinde kalmasını düşünüyoruz. Ayrıca, şu anda inanın hiçbirimizin bu konuda kesin şurası olacaktır diye bir bilgimiz yok. Birkaç yer içerisinde bir yer değerlendirilerek son noktayı koyacağız” diye konuştu.
“Projeyi bu dönemde bitirmeyi hedef olarak seçersek belki çok fazla haddimizi aşmış oluruz” diyen Yıldırım, bunun ekonomik anlamda çok büyük bir proje olduğunu kaydetti. Böyle bir kültür merkezine sahip olabilmek için yıllık bütçenin tamamının harcanması gerekebileceğine işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Böyle bir şeyi göze almamız olanaksız. Ama süreç içerisinde yıllara yayarak birkaç yıl içerisinde tamamlayabileceğimiz bir projedir. Bizim belirli etkinlikleri düzenleyebileceğimiz bir salonumuz bile yok. Kültür Merkezi, Kongre Merkezi ya da Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu’nda etkinlik yapabiliriz ama Mezitli halkını oralara taşımak kolay değil. Yaptığımız etkinliklerde benim halkımın orada kendisini ifade etmiş olması benim için çok önemlidir. O nedenle biz beklemek zorundayız.”
Mezitli Belediyesi olarak kullandıkları binanın çok yetersiz kaldığını, birçok müdürlüğün farklı yerlerde bulunduğunu aktaran Başkan Yıldırım, ayrıca Kaymakamlık ve diğer resmi kurumların da dağınık vaziyette ilçede yer aldığına dikkat çekti. Mezitli halkının, herhangi bir işini halletmek için birkaç araç değiştirerek kurum kurum gezmek zorunda kaldığının altını çizdi. Vatandaşın hem ekonomik anlamda hem de zaman olarak kaybı olduğunu vurgulayan Yıldırım, Kent Meydanı projesi ile bütün bu kurumların belli bir merkezde toplanmasının vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.
“MEZİTLİ DERESİ’Nİ ISLAH EDECEĞİZ”
2012 yılının başında tamamlamayı planladıkları bir başka projenin de Mezitli Deresi’nin Islahı Projesi olduğunu bildiren Uğur Yıldırım, uzun süreden bu yana belediyenin teknik ekibi ile Mersin Üniversitesi’nden bir grup akademisyenin birlikte çalışarak hazırladıkları projenin bittiğini kaydetti. Projenin ihalesini de yapabilirlerse hemen hayata geçireceklerini dile getiren Yıldırım, iki aşamada gerçekleştirmeyi düşündükleri projeyle Mezitli Deresi’nin kenarında yürüyüş ve bisiklet yolları, farklı donatı alanlarının bulunacağı, kadınların el emeği ürünlerini satabilecekleri mekanların yer alacağı bir alan yaratacaklarını belirtti. Projenin ilk bölümünü 1 ayda tamamlamayı hedeflediklerini de kaydeden Yıldırım, bu projeyi çok önemsediğinin altını çizdi.
Yıldırım, önümüzdeki yıl ayrıca eskinin yazlık sinemaları gibi halkın eşiyle dostuyla çekirdeğini alarak gidip film izleyebileceği mekanlar oluşturmayı planladıklarını da söyledi. Mezitli’ye hizmet için geldiklerini ve gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, en büyük güvencelerinin halk olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Çalışmalarımızı ekiplerimizle uyum içerisinde sürdürüyoruz. Gecikmelerimiz, eksik kalan yönlerimiz oluyor tabi, bunları kabul etmemek mümkün değil ama bu anlamda en çok güvendiğim de halkımız. Onlar sağduyulu ve hoşgörülüler. Kendilerine ne zaman yapacağımızı ya da yapamayacaksak niçin yapamayacağımızı samimiyetle anlattığımızda memnuniyetle ayrılıyorlar. Hep onların arasındayım, iyi ve kötü günlerinde onlarla beraberiz, onlar beni seviyor ben de onları seviyorum. Böyle olunca da görev anlayışımızda ne kadar yorulursak yorulalım, o yorgunluğu bize unutturuyorlar, yeni bir günde daha şevkle çalışmamızı sağlıyorlar. Ben Mezitli halkına çok teşekkür ediyorum, kendilerine şükran borçluyum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir