YEREL HABERLER - 07 Aralık 2011 Çarşamba 09:07

KİLİS`İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 90. YILDÖNÜMÜ

A
A
A
KİLİS`İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 90. YILDÖNÜMÜ

AK Parti 22 ile 23 dönem Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kara yayınladığı mesajda, Kilis’in 90. yıl önce büyük bir başarı göstererek, düşmanı kentten çıkardığını belirtti. Kara, mesajında, "Kahraman Kilisliler, 1921 yılında düşmana aman vermeyerek, güzel Kilis’imizi, düşmandan kurtarmışlardır. Ecdadımız, yüz yıllarda bu topraklarda barış huzur, demokrasiyi getirmiştir. Hiçbir vatandaşımız, düşmana boyun eğmeyerek, gece gündüz demeden Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanca yurdumuzu ve Kilis’i savunmuştur. Kahramanlık destanı yazan bu millete Allah bir
daha İstiklal Savaşı yaşatmasın, düşmana göğsünü siper eden şanlı Kilisliler, Şehit Sakıp beyler, Hasan Kamil beyler, Polat beyler, Kartal Beyler ile Aslan Beyler, komutasındaki Kuva-i Milliye hareketi düşmanın ensesine binerek, Kilis’ten sökülüp atmasını sağlamıştır. Kilisli birçok komutan Kilis’in düşman işgalinden kurtulmasının ardından Gaziantep Savunmasında da yer almıştır. Çünkü vatan bir bütündür. Bu şansı zaferini tüm yurtta olduğu gibi Kilis’te başarı sağlayarak, ,Fransızlar Kilis’i bir daha
dönmemek üzere 7 Aralık 1921 yılında teslim etmek zorunda bıraktırmışlardır. Türk halkı hiçbir zaman yurdumuza göz dikenlere aman vermemiştir. Bize bu güzel yurdu serhat ilimizi düşman işgalinden kurtaran ecdadımıza Allah rahmet eylesin, Kilislilerin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutluyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.
Ankara Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet kapatma kararının iptali hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Kurucu vakfına kayyım atanan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 11 inci maddesi gereğince karar verildi. "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek" Karar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, mağduriyet yaşanmaması yönünde kararın güncelliğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin eğitim hayatının aksamaması, ailelerimizin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarımızın haklarının gözetilmesi yönündeki süreci hassasiyetle yeniden değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir. İlk karar, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi gereken zorunlu bir hukuki işlemdi. Ancak sonrasında sunulan raporlar ve güncel durum değerlendirmeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın öğrencilerimiz, ailelerimiz ve yükseköğretim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.