YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 12:59

AK PARTİLİ ŞAHİN`DEN NEMRUT DAĞI TARTIŞMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

A
A
A
AK PARTİLİ ŞAHİN`DEN NEMRUT DAĞI TARTIŞMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Nemrut Dağı tartışmalarına ilişkin Adıyaman’daki yöneticilerin açıklamalarını değerlendirerek, "Nemrut Dağı hepimizin kabul ettiği tarihi bir mirastır" dedi.
Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "İnsanlığımızın ortak mirası olan Nemrut Dağı ile ilgili iç ve dış turizmin artırılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Nemrut’un Malatya tarafında kalan bölümünde turizm planlamasına izin verdi. Malatya tarafındaki yolun açılması için İl Başkanlığı döneminde yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini almış bulunmaktayız.Alınan bu kararla Nemrut’a hem Adıyaman hem de Malatya üzerinden iki taraflı gidişin olması özellikle turizm açısından ciddi bir artış sağlayacaktır.
Malatya havaalanımızın aktif bir şekilde çalışması göz önüne alınarak alınan bu karar sonucu gelen turistler bir saat içerisinde Nemrut dağına ulaşma şansını elde edeceklerdir. Kardeş ve komşu şehrimiz Adıyaman ile Malatya sosyal, kültürel, ekonomik ve tarihsel anlamda yıllardan beri süren bir bütünsellik içindedir. Alınan bu kararla Adıyaman’la Malatya’nın kardeşliğinin daha da pekişeceğine inanıyorum. Özellikle Plan ve Bütçe Komisyonunda da ifade ettiğim gibi; Malatya’nın kültürel kalkınmasına birinci
derecede etki eden kültürel varlıklarımızın başında tabiki Nemrut Dağı geliyor. Dünya miras listesinde yer alan bu yerin bazen Adıyaman’ın mı, Malatya’nın mı diye polemiklerin oluşturulması, bizleri derinden üzmüştür. Nemrut Dağı hepimizin kabul ettiği tarihi bir mirastır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir