GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 13:08

VANLI ÖĞRENCİLERE EN SICAK HEDİYE

A
A
A
VANLI ÖĞRENCİLERE EN SICAK HEDİYE

Van’da meydana gelen depremin ardından bölgeye Türkiye’nin her yerinden yardım yağmaya devam ediyor. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 17 halk eğitim merkezinde öğretmen ve kursiyerler tarafından örülen atkı, çorap ve bereler afet bölgesine gönderildi.
Van’daki ilköğretim okulu öğrencilerinin üşümemesi için örülen 170 koli atkı, başlık, eldiven ve patik bölgeye gönderildi. Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nde toplanan koliler, idareci, öğretmen ve kursiyerlerin yanı sıra anaokulu öğrencileri tarafından kamyona yüklendi. ’Bir başlık da sen ör, başlar ve gönüller ısınsın’ projesi çerçevesinde başlatılan yardım kampanyasının önemine işaret eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, ekim ayında Van ve Erciş’te meydana gelen depremin Türkiye’deki her insanı
üzdüğünü belirtti.
Vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyen Ekiz, kursiyerlerin kendi ördükleri patik, eldiven ve atkıları Van’daki ilköğretim okulu öğrencilerine göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ekiz, "Yaralanan tüm insanlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yaygın Eğitim Şubesi olarak, Bursa genelindeki 17 halk eğitim merkezlerimizde görev yapan kursiyerlerimiz ve eğitmenlerimizle bu projeyi başlattık. Kursiyerlerimiz büyük ilgi gösterdi. Kendi elleriyle ördükleri başlık,
eldiven ve patikleri yardım kampanyası çerçevesinde toparladık. 170 koli bu kampanyaya katılım oldu. Bu yardımlarımızı ilköğretim okulu öğrencilerimize doğrudan göndereceğiz" dedi.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Van için başlatılan kampanyaya destek veren herkesi kutladı. Kaya, "Van Milli Eğitim Müdürü benim yakın arkadaşım. Sizin huzurunuzda böyle bir kampanya başlattığımızı söylemek istedim ama kendisine ulaşamadım. Bu kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum. Van için Nilüfer çapında çeşitli kampanyalar düzenlemiştik. Elbette ki bu acıları paylaşmak insani görev. Milli Eğitim olarak üzerimize düşen görevi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Anaokulu öğrencileri ve kursiyerler, Van’a gidecek kamyona kolileri teker teker taşıdı. Depremin vurduğu Van’daki öğrencilerin üşümesini istemediğini belirten minik öğrenciler, Vanlı öğrencilere selam gönderdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir