YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 10:41

TARSUS’TA BRİÇ TURNUVASI

A
A
A
TARSUS’TA BRİÇ TURNUVASI

Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Briç Turnuvası” düzenlendi.
Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Tarsus’un Kurtuluşu Briç Turnuvasına 92 kişi katıldı.
Belediye tesislerinde yapılan turnuva Kuzey-Güney, Doğu-Batı, Senyör ve Karışık olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.
Turnuvaya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamin Sönmez, Türkiye Briç Federasyonu Bölge Temsilcisi Tevfik Gürkan, Yenişehir Briç Kulübü Başkanı Aydın Altuntaş, Tarsus Briç Kulübü Başkanı Mustafa Özünlü ve briç sporuna gönül veren bir grup katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, turnuvaya katılan oyunculara başarılar diledi. Kocamaz, “Bugün burada geçmişi on bin yıl öncesine dayanan dünyanın en eski kentlerinden olan Tarsus’umuzun 90. Kurtuluş Yıldönümü kutlamaları içerisinde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bundan 90 yıl önce bu bulunduğumuz kenti Fransız işgalinden kurtarmıştık. O yüzden çok önemli. Yani bugün Türkiye’yi bir yerlerde köşeye sıkıştırmaya çalışan Fransızların işgalinden kurtardık. İnsanlıktan nasibini almayan, insan geçinenler buralara gelip hunharca cinayetler işlediler insanları fırınlara attılar, yaktılar. Bugünde gelip aynı şekilde hınçlarını, kinlerini, nefretlerini sürdürerek ülkemizin köşeye sıkıştırılmasını, hem ceddimizi hem Türkiye Cumhuriyetimizi adeta cezalandırma yarışına girdiler. O yüzden bu Kurtuluş Kutlamaları bu yıl daha anlamlı ve daha önemli. Hepimiz uyanık olmak zorundayız ve geçmişimizi asla unutmamalıyız. Türkiye’nin geleceğine ümidimiz tam, sizlere güvenimiz tam. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar dilerken bugünkü Briç Turnuvasının hem sizlere hem Tarsus’umuza hem de Briç camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Yapılan turnuva sonucunda Tekin Timurhan Ülger-Abdulkadir Harma Kuzey-Güney 1.’ si, Aydın Altuntaş-Orhan Asker Doğu-Batı 1.’si, Mustafa Özgür-Fatma Özgür Karışık 1.cisi ve A.Ayaş-M.Baysal Senyör 1.’si oldular.
Dereceye girenlerin ödülleri Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamin Sönmez, Türkiye Briç Federasyonu Bölge Temsilcisi Tevfik Gürkan, Yenişehir Briç Kulübü Başkanı Aydın Altuntaş ve Tarsus Briç Kulübü Başkanı Mustafa Özünlü tarafından briç severlere takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir