YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 12:45

KIRŞEHİR`DE YILBAŞI TEDBİRLERİ

A
A
A
KIRŞEHİR`DE YILBAŞI TEDBİRLERİ

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, yılbaşında herhangi bir sorun yaşanmaması için aldığı tedbirleri açıkladı.
Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "31 Aralık 2011 Cumartesi gecesi 2012 yılına girecek olmamız münasebetiyle, yapılabilecek olan Yılbaşı kutlama ve etkinliklerinin huzur ve sükun içerisinde icrası, vatandaşlarımızın alış veriş, ziyaret, seyahat gibi faaliyetleri sürecinde çıkması muhtemel olayların önlenmesi, can ve mal güvenliklerinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devamı için polis sorumluluk bölgesinde Emniyet Müdürlüğünce bir dizi tedbirlerin alınması uygun görülmüştür." denildi.
Tedbirler çerçevesinde, "Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde durdurma ve kimlik sorma uygulamaları yapılacak. Yılbaşı gecesi kutlama yapılacak otel ve benzeri umuma açık olan yerler civarında da trafik düzeni sağlanacak. Polis, şehirlerarası otobüs terminali ve benzeri toplu taşıma araçlarının geçiş güzergahları ile hareket noktalarında da denetimleri artıracak. Emniyet Müdürlüğü, alkollü araç kullanımı ve bunun sonucunda meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla da sürücüler üzerinde gerekli denetimlerin yapılabilmesi için personel görevlendirecek. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, taşkınlık yapmak sureti ile vatandaşları huzur ve sükûnunu bozucu davranışlara müsaade edilmeyecektir. Havai fişek ve maytap benzeri patlayıcı maddelerin muhafazası, taşınması, satışı, satın alınması ve kullanılması ile ilgili esas ve usullerin düzenlenmiş olduğu yasal mevzuatlarda belirtilen hususlara azami özen ve hassasiyet gösterilecek. Şehir içi ve dışı ulaşım yerleri, otobüs ve minibüs duraklarında oluşacak yoğunluğu göz önünde bulundurulacak. Görevli ekipler görev bölgelerinde özel güvenlik görevlileri tarafından korunan yerleri kontrolleri esnasında özel güvenlik görevlilerini de duyarlı olmaları hususunda bilgilendireceklerdir." denildi.
Alınan tedbir ve yapılacak olan kontrollerde polis-halk ilişkilerine özen gösterileceği ve vatandaşlardan gelen taleplerin süratle çözüme kavuşturulacağı kaydedilirken,
"Vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğünce önlemler alınmıştır. Kırşehir’de huzur ve güven ortamını sağlamak ve var olan huzur ortamının devamını temin edebilmek maksadıyla, büyük bir özveri ve şevkle görev yaparken tek amacımız Kırşehir’in her yönüyle huzur ve güven içerisinde bulunmasını sağlamaktır. Tüm vatandaşların yeni yılını kutlar, huzurlu ve sağlıklı günler dileriz." denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir