YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 00:58

SİMAV’DA ESNAFA UCUZ VE SAĞLIKLI ISINMA KOLAYLIĞI

A
A
A
SİMAV’DA ESNAFA UCUZ VE SAĞLIKLI ISINMA KOLAYLIĞI

Kütahya Simav’da belediye, Manifaturacılar ve Şadırvanlar Çarşısında mekan sahibi 400 dolayında esnafı ucuz ve temiz enerji jeotermalle ısıtmaya başlayınca yüzlerini güldürdü.
Yıllardır soba ile ısıttıkları mekanlarını şimdi jeotermal enerji ile daha ucuza ısıtma olanağı bulduklarını ifade eden Bıçakçı Hüseyin Zengin (63), Marangoz Mehmet Çelik (66) ile Ayakkabıcı Cemal Yıldız (66), ucuz ısınmanın yanı sıra sağlıklı koşullarda ısınma olanağı sağlayan Belediye Başkanı Kasım Karahan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiklerini bildirdi.
Manifaturacılar ve Şadırvanlar Çarşısının ilçenin geçmişini yansıtan gözde mekanlarından birisi olduğunu ileri süren Tarihi Simav Kapalıçarşı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Bütün, “ Bu bölgede mekan sahibi 400 esnaf arkadaşımız adına Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi bildiriyorum. Esnaflarımızı ucuz ve temiz enerji jeotermal ile ısıtmak suretiyle çok büyük bir görevi yerine getirmiştir. Yıllardır soba ile ısınmak zorunda kalan esnaflarımız şimdi kalorifer peteklerine yaslanarak hem daha ucuza hem da daha sağlıklı bir ısınmaya kavuşmuştur. Esnaflarla birlikte mekana gelen müşterilerde sağlıklı ısınmaya kavuşmuştur. Yılların ihmaline uğrayan esnaflarımız adına Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Manifaturacılar ve Şadırvanlar çarşısındaki 400 esnafımızdan tamamına yakını mekanında jeotermal enerjiye kavuşmuştur” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir