YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 18:24

AMASYA ÇİFTÇİSİNE 4 YILDA 6.5 MİLYON TL`LİK MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ

A
A
A
AMASYA ÇİFTÇİSİNE 4 YILDA 6.5 MİLYON TL`LİK MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan ’Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında Amasya’da son 4 yılda başvuran 3 bin 611 çiftçiye 6 milyon 489 bin 604 TL’si hibe olmak üzere değişik türden bin 743 makine ve ekipman desteği sağlandı.
Program kapsamında 2011 yılının son diliminde sağlanan ek ödenekle birlikte alınan makine ve ekipmanlar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törende hak sahiplerine teslim edildi.
Törene Amasya Valisi A. Celil Öz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve diğer yetkililer katıldı.
Verilen makinelerin 252’sinin pülverizatör, 216’sının el traktörü ve ekipmanları 121’inin mibzer olmak üzere 929 adet olduğunu belirten Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla, tarım sektörün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımı yaygınlaştırılarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edilebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulmuştur” dedi.
Gülbay, makine dağıtımında bakanlığın öncelikli prensipleri arasında yer alan “Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği” çerçevesinde sağlıklı gıda arzını temini amacıyla süt sağım makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankına öncelik verildiğini kaydetti.
Vali Daşöz ile beraberindekiler inceledikleri makineler hakkında bilgiler aldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir