YEREL HABERLER - 09 Aralık 2011 Cuma 12:19

KETEM KONFERANSINA KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

A
A
A
KETEM KONFERANSINA KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

Ankara Kadın Sağlığı Derneği ve Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kadınlara yönelik düzenlenen düzenlediği, "Kadın Sağlığına Genel Bakış" konulu Konferans, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda yapıldı.
Konferansa Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu, Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Aslı Çuhadar, Nevşehir KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Neslihan Çınar Özsoy, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu, Nevşehirli kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunları anlatılarak, gebelik, kanser ve çeşitli hastalıkların erken teşhisi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
Konferansta kadınların, rahim ağzı kanseri ve kadın hastalıkları konusunda bilgisini ölçmek amacı ile anket yapıldı. Uzman Doktor Buğra Adil Buyrukçu slayt eşliğinde konuşmasını yapmasının ardından dinleyenlerin sorularını cevaplandırdı.
Konferansa katılanlara görevliler tarafından kanserle mücadelenin simgesi olan pembe kurdele takılırken, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Neslihan Çınar Özsoy kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dr. Neslihan Çınar Özsoy, KETEM’de yapılan taramaların kanseri erken teşhis amaçlı olduğundan bahsederek, 30 yaş üstü rahim ağzı kanser taraması, 50 yaş üstü meme kanseri taraması, 50 yaş üstü kalın barsak taraması ve sigara bıraktırma polikliniğinin ise ücretsiz olduğunu söyledi.
Dr. Özsoy, konferansa konuşmacı olarak katılan Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu’ya, Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Aslı Çuhadar’a ve katılımcılara teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.