YEREL HABERLER - 06 Aralık 2011 Salı 13:32

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN STK’LARA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

A
A
A
AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN STK’LARA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarını Avrupa Birliği projeleri konusunda bilgilendirmek için toplantı düzenledi. Toplantıya çok sayıda partili ve STK temsilcileri katıldı.
STK’ları AB projeleri konusunda bilgilendirmek amacı ile düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yenipazar, “Öncelikle kısa zamanda Sivil Toplum Kuruluşlarımızı bir araya getirerek bizlere bu konuda yardımcı olan Ahmet Yılmaz Ajansa bu organizasyonunda dolayı teşekkür ederim. Ak Parti Kadın Kollarımızın ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarımıza yönelik yapacağı AB Projeleri ve Projeler Konulu Eğitim Seminerlerinin ilimiz açısından faydalı olacağını düşünüyorum. STK’larımız bu çalışmalara destek vermelidir. Çünkü STK’larımızın kaynak temini oluşturması ve çalışmalarının daha fazla olması açısından bu çalışma oldukça önemli” diyerek programa katılan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti.
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğlugil de konuya ilişkin olarak yapılacak çalışmayla ilgili olarak bilgilendirme yaptı. Ebeoğlugil; “Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan AK Partinin ilimizde faaliyet gösteren diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımıza destek vermek amacı ile konunun uzmanı olan proje koordinatörü getirerek ilimizdeki STK’larımıza proje hazırlama konusunda eğitim seminerleri gerçekleştireceğiz. Katılımcı olacak olan derneklerimizin 5’er kişilik isim vermeleri gerekmektedir. Verilecek seminerlerden sonra Derneğin tüzüğüne uygun olan birer proje hazırlanacak. Bu projelerden AB’den destek alınarak gerek STK’larımıza kaynak temini sağalama, gerekse bu projelerin istihdama yönelik katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Programa Katılan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri de Kadın Kolları Başkanlığının yapacağı bu çalışmanın STK’larımız için faydalı olacağını söyleyerek yapılacak çalışmaya katılım sağlayacaklarını ifade ettiler.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde Ahmet Yılmaz Ajans tarafından organize edilen kahvaltılı bilgilendirme toplantısına Kütahya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yenipazar, AK Parti Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Nur Banu Akın, AK Parti Kadın Kolları Medya Tanıtım Başkanı Asiye Ertürk, Dilek Yenipazar, Hizmet İş Sendikası Bölge Başkanı Ahmet Özen, Ak Çevre Dernek Başkanı Ali Tektaş, Büro Memur Sen Mali Sekreteri Ekrem Aygün, Diyanet Sen Başkanı Nazif Kocaçoban, Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Temsilcisi Hüseyin Çetinkaya, Orman Bölge Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürü Süleyman Zengin, Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, Öz Orman-İş Bölge Başkanı Doğan Cebeci, Sancak-Der Başkanı Raşit Şimşek, Toç Birsen Başkanı Halis Ömür, Bem-Bir Sen Başkanı Yılmaz Yaman, Beyazay Derneği Şube Başkanı Hüseyin Sarı, Anadolu Aile Gençlik Spor Kulübü Derneği Üyesi Abdullah Doğanay, Büro Memur Sen Üyesi Hacı Şahin katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Mıhlama için izdiham: Süleymanpaşa’da 1 tonluk lezzet seli Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali’nin ilk gününde yaklaşık 1 ton mıhlama kısa sürede tükenirken, etkinlik alanında zaman zaman izdiham yaşandı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi ve Mıhlama Festivali, ilk gününden yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 1 ton mıhlama ikram edilirken, lezzetten tatmak isteyenler erken saatlerden itibaren etkinlik alanına akın etti. Kazanlarda hazırlanan mıhlama karıştırılırken ortaya çıkan görüntüler adeta görsel şölene dönüştü. Mıhlama dağıtımı öncesinde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekerken, dağıtımın başlamasıyla birlikte kalabalık zaman zaman kontrolden çıktı, yoğunluk üst seviyeye ulaştı. Oluşan kalabalık nedeniyle festival yetkilileri, hazırlanan mıhlamanın yetip yetmeyeceği konusunda endişe yaşadı. İzdiham havadan görüntülendi Mıhlama için oluşan metrelerce kuyruk ve kalabalık, dron ile görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde, etkinlik alanındaki yoğunluk net şekilde gözler önüne serildi. Festivalin ilk günü, yoğun katılım ve renkli görüntülerle hafızalara kazındı. "6 bin kişiye mıhlama dağıtacağız" Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, "Hamsi ve Mıhlama festivalimizin bugün ikinci günündeyiz. Arkamda görüyorsunuz izdiham oluştu. Bu daha ikinci gün mıhlama dağıtımı. Sağ olsun Süleymanpaşalılar bizlere tevazu gösteriyorlar. Bizi çok memnun ettiler ve çok kalabalık oldu. Mıhlama yetecek mi yetmeyecek mi bunun endişesi içerisindeyiz. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. 6 bin kişilik mıhlama hazırladık, 6 bin kişiye ücretsiz mıhlama dağıtacağız. Yarın da 10 bin kişiye ücretsiz hamsi dağıtacağız" dedi.
Ankara Yoğurt, ayran, turşu gibi ürünler 2026’da gıda trendleri arasında Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan yoğurt, ayran ve turşu gibi ürünlerin tüketim trendinin arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Nur Doğan, "İnsanlar bu gıdaları artık yalnızca sindirim için değil, bağışıklık, ruh hali ve enerji üzerindeki etkileri nedeniyle tercih ediyor; böylece kültürel tarifler modern dokunuşlarla yeniden popülerleşiyor" dedi. Bireylerin artık yalnızca beslenmeye değil sağlıklarını korumaya, yaşam kalitesini artırmaya, zihinsel ve bedensel dengeyi sağlamaya ve çevre bilinciyle hareket etmeye odaklandığını vurgulayan Medicana International Ankara Hastanesi Feel Well Beslenme ve Yaşam Tasarımı bölümü Diyetisyen Sena Nur Doğan, 2026 yılına nostaljik tatlar ve geleneksel pişirme tekniklerinin damga vuracağını söyledi. Proteinin beslenmenin merkezindeki yerini daha da sağlamlaştıracağına belirten Diyetisyen Sena Nur Doğan şu bilgileri paylaştı: "Bu yılın en güçlü sağlık temalarından biri bağırsak sağlığı. Mikrobiyom dostu ürünler, prebiyotik lifler, fermente gıdalar ve doğal probiyotik içeren seçenekler giderek daha fazla tercih ediliyor. Yoğurt, ayran, turşu gibi kültürümüzde var olan gıdalar modern beslenme trendlerinin yıldızı haline geliyor. 2026’da sağlıklı beslenme ‘yasaklar’ üzerinden ilerleyen katı bir sistem olmaktan çıkıyor. Yerini; tat duyusunu tatmin eden, dokularla oynayan, nostaljik lezzetleri modern yorumlarla yeniden sunan bir beslenme kültürü alıyor. Fermente gıdalar, bakliyatlar, ev yapımı soslar, eski pişirme teknikleri ve yerel malzemelerle hazırlanan yemekler güçlü bir geri dönüş yapıyor." Sığır yağı talebi artıyor Sığır yağının raflarda daha sık görüleceğini aktaran Diyetisyen Sena Nur Doğan, "Bir zamanlar geleneksel yemek pişirmenin temel unsurlarından biri olarak yüksek dumanlanma noktası ve zengin aromasıyla değer verilen sığır yağı, alternatif yağ arayışındaki tüketiciler tarafından yeniden keşfediliyor. Ancak sığır yağı doymuş bir yağdır. Yüksek doymuş yağ alımı, kalp ve damar hastalıkları riskiyle ilişkilidir; bu nedenle az miktarda tüketilmesi en sağlıklısıdır" ifadelerini kullandı. Proteinli içecekler daha da popülerleşiyor İçeceklerin artık yalnızca bir tamamlayıcı değil, başlı başına fonksiyonel bir ürün haline geldiğini ifade eden Diyetisyen Sena Nur Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Elektrolit destekli sular, proteinli içecekler, prebiyotik içeren soğuk çaylar, mantar özleri ve zihinsel dengeyi hedefleyen bitkisel karışımlar her zamankinden daha popüler. Tüketici, içtiği her ürünün kendisine ne sağladığını bilmek istiyor. Bu durum, üreticileri daha sade içeriklere, daha net amaçlara ve daha şeffaf etiketlere yönlendiriyor. Günümüz gıda trendleri, sağlıklı beslenmenin yalnızca makro ve mikro besin dengesiyle sınırlı olmadığını; keyif, sürdürülebilirlik, duygusal iyilik hali, kültürel bağlar ve pratik yaşamla uyumlu bir bütünlük sunması gerektiğini gösteriyor. 2026; bedeni besleyen, zihni destekleyen ve gezegene saygı duyan daha bütüncül bir beslenme yılı olacak."