YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 13:21

ÖLÇÜ ALETLERİNİN 2 BİN KG`A KADAR OLANLARI MELİKGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DAMGALANACAK

A
A
A
ÖLÇÜ ALETLERİNİN 2 BİN KG`A KADAR OLANLARI MELİKGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DAMGALANACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ölçü ve tartı aletlerinin 2 bin kg’a kadar olanlarının damgalama yetkisinin Melikgazi Belediyesi Grup Merkezi Ölçü ve Ayar Memurluğu’nda bulunduğunu söyledi.
3516 sayılı kanunun 9/b maddesine göre iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunlu ölçü ve ölçü aletlerin 2012 periyodik muayenesi için müracaatların 1 Ocak tarihinden itibaren başladığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç 2 bin kg’a kadar olan ölçü ve ölçü aletlerinden uzunluk ölçüleri, akıcı maddeler için hacim ölçekli, mekanik tartılar, masa terazileri, arsa teraziler, ibreli ve her türlü elektronik teraziler, çekerler ve basküllerin damgalama işlemlerinin Melikgazi Belediyesi Grup Merkezi Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından yapılacağını söyledi.
Büyükkılıç, söz konusu işlemler için Şubat ayı sonuna kadar başvuru yapılmaması durumunda en az 1.232 TL. para cezası uygulanacağını kaydetti. Büyükkılıç damgalanmamış, damga süresi geçmiş, damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozuk ölçü ve tartı aletlerin işyerlerinde bulundurulmasının suç olduğunu da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir