YEREL HABERLER - 09 Aralık 2011 Cuma 17:41

KADER, SİYASETTE KADINLAR İÇİN EŞİTLİK İSTEDİ

A
A
A
KADER, SİYASETTE KADINLAR İÇİN EŞİTLİK İSTEDİ

Siyasi partilerin kadınların 72 yıl önce elde ettiği seçme ve seçilme hakkını kullanmalarına engel olduğunu söyleyen Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) Şube Başkanı Suzan Künbi, listelerde kadın adaylara daha çok yer verilmesini istedi.
"Kadınların eşitlik isteğini görmezlikten gelmemeliyiz" diyen KADER yönetim kurulu üyeleri, Merinos Göl Kafe’de bir araya geldi. Siyasi partilerin yöneticilerine çağrıda bulunan KADER Şube Başkanı Suzan Künbi, "77 yıldır seçme ve seçilme hakkına sahip olan kadınların adı siyasette hala anılmıyor. Geldiğimiz noktada TBMM’de yüzde 14,2 gibi utanç verici bir oranda temsil ediliyoruz. Yüzde 85,8’i erkek olan TBMM, doğal olarak erkeklerin hayatını ilgilendiren, onların dünyasında anlam bulacak kararlara imza atıyor. TBMM’de temsil edilen siyasi partiler, kadınların siyaset hakkını yok sayıyor. Türkiye’de kadının parti yönetimlerindeki temsil oranı daha fazla olmalıdır. Kadınların işini ve eşini seçebilmesi, siyasi mevkilere seçilebilmesi için mücadele ediyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.