YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 15:11

HUKUKÇULAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

A
A
A
HUKUKÇULAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gaziantep Lisesi’nde rehberlik servisi ve okul idaresi işbirliği ile akademik başarının arttırılmasına yönelik olarak, hukukçular tarafından seminer düzenlendi.
Rehberlik servisi sürekli düzenledikleri seminerlerde; hedef bilinci oluşturmak, mesleğinin zirvesinde olan kişileri okula davet ederek olumlu rol modelleri sunmak ve meslek seçimi konusunda kararsızlık yaşayan öğrencilerin karar verme süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla "kariyer basamaklarında yükselme" konulu konferansın ikincisini düzenlendiğini açıkladılar. Bu kapsamda Türkçe-matematik bölümü öğrencilerine Gaziantep Adliyesi’nden Cumhuriyet Savcısı Mustafa Lokman, hakim Murat Özadenç, hakime Arzu
Beşbağ ve avukat Berhan Karadağ tarafından hukuk alanındaki mesleklerin tanıtımı yapıldı. Gaziantep Adliyesi’nden Cumhuriyet Savcısı Mustafa Lokman, Gaziantep Lisesi mezunu olduğunu söyledi, mesleğinin artı eksilerinden bahsetti. Lokman, "Ne kadar zor olduğundan bahsedilse de mesleğimi seviyorum ve hepinize öneriyorum" dedi.
Hakim Murat Özadenç mesleğinden çok memnun olduğunu bunun sebebinin bir üstünün olmaması hakimin istediği kararı kimseden emir almadan verebilmesi olduğunu söyledi.
Hakime Arzu Beşbağ, "Bu ülkede eğer bir bayansanız hangi konumda olursanız olun mutlaka erkeklerden daha çok çalışmanız gerekmektedir. Seçeceğiniz meslek hayatınız üzerinde büyük etken eşinizi dahi değiştirebilirsiniz ama işinizi değiştirmek çok zor bu yüzden iyi düşünün iyi karar verin" diye konuştu. Avukat Berhan Karadağ mesleği hakkında yol gösterici bilgiler verdi. Berhan, avukatların suçluları suçsuz göstermediklerini, aksine suçlu da olsa haklarını koruduklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir