KÜLTÜR SANAT - 27 Aralık 2007 Perşembe 21:05

Güller solmasın, analar ağlamasın

A
A
A
Güller solmasın, analar ağlamasın

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın kaleme aldığı emniyet mensuplarının oynadığı, "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

 Manavgat'ta gösterilen ve Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan tarafından kaleme alınan, içerik olarak zengin bir ailenin çocuklarına karşı ilgisizliği, çocuklarının sorunlarını para ile çözebileceklerini düşünmeleri, ilgisizlik nedeniyle çocuğunun uyuşturucu madde satıcılarının eline düşmesi, uyuşturucu madde kullanmaya başlaması ve bağımlısı olması, sonunda da uyuşturucudan ölümünü anlatan "Yarınlara Geç Kalmadan" isimli tiyatro oyunu, "Güller Solmasın Analar Ağlamasın" kampanyası kapsamında Başarı Koleji Konferans salonunda lise öğrencilerine sahnelendi.

Başarı Koleji'nin 400 kişilik konferans salonunun dolması nedeniyle oyunu izlemek için gelen öğrencilerin bir bölümü oyunu izleyemeden geri dönerken, oyunun sonunda salonu dolduran öğrenciler oyuncuları ayakta alkışladı.

Oyunda önemli bir rol üstlenen Çevik Kuvvet'te görevli Emrah Dilli, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatmış olduğu "Güller Solmasın Analar Ağlamasın" isimli kampanya kapsamında sahnelenen Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın yazdığı 'Yarınlara Geç Kalmadan' isimli oyunun bu yıl 2. kez sahnelendiğini söyledi.Oyunda rol alan arkadaşlarının emniyet mensubu olduğunu anlatan Dilli, şöyle konuştu:

"Büyük çoğunluğu Çevik Kuvvet bünyesinde görevli. Oyunun yönetmenliğini Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli yapmaktadır. Öğrencilerimize uyuşturucunun nasıl bir illet olduğunu anlatmak amacıyla Antalya ve ilçelerinde oyunu sergiliyoruz. Polisin görevinin sadece topla tüfek ve tabancayla mücadele vermek değil sanat aracılığıyla da bunu yapabileceğimizi düşündük ve yola çıktık.
İnşallah muvaffak oluruz. Geçen yılla birlikte bugünkü oynadığımız oyun 45 oldu. Bu dönem 75 oyun hedefliyoruz. Biz konunun gençler açısından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ancak aileler içinde bu konunun büyük önem taşıdığının bilinciyle aileler içinde talep gelmesi durumunda oyunumuzu sergileyeceğiz"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise bu tür aktivitelerin öğrenciler için yararlı olduğunu belirterek İlçe Milli Eğitim ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün organizesi ile geleceğimizin teminatı olan gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla "Güller Solmasın Analar Ağlamasın" kampanyası başlatıldığını söyledi. Bilge, İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan emniyet mensuplarınca tiyatro gösterimi yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

"İlçemiz ortadereceli okulların son sınıf öğrencileri "Güller Solmasın Analar Ağlamasın" konulu tiyatroya ilgi gösterdi. Eğitim camiası adına bu anlamlı gösterilerinden dolayı başta oyuncular olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aynı oyunu izleyemeyen öğrenciler ve aileleri için ilerleyen günlerde yeniden ilçemize getirmeyi planlıyoruz."

ARİF KAPLAN-ANTALYA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Apaydın: "Biz sadece halkımıza verdiğimiz hizmet aksamasın istiyoruz" Kuşadası’nda gerilime neden olan yaşananlarla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Tümer Apaydın, hizmetlerin aksamaması için bahse konu yere çadır kurmak istediklerini söyledi. Yaşananlarla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Tümer Apaydın, "Aydın Büyükşehir Belediyesi, bizim halkımıza hizmet vermek için kullandığımız ve Kentli Hizmet Servisi ile Güvercin Masa’nın bulunduğu zemin katın tahliyesini istemişti. Bununla ilgili de mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak karar kalktı. İlerleyen günlerde her iki birimimizin kullandığı alanları tahliye etmek zorunda kalacağız. Biz de bunun üzerine Kentli Hizmet Servisi ile Güvercin Masa’nın yeni yer bulunana kadar vatandaşlarımıza vereceği hizmetlerin aksamaması amacıyla belediye hizmet binasının dışına bir çadır kurmaya başladık. Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin zabıtası hiçbir resmî yazı ve uyarı göndermeden çadırı kaldırmaya kalktı. Eğer ortada usulsüz bir durum varsa bunu gidermenin yolu mahkemelerdir. Sonuçta hukuk devletiyiz. Ama hiçbir resmi karar yokken bu kadar insana gerginlik yaşatmanın bir anlamı yok. Kuşadası Belediyesi sadece vatandaş odaklı hizmetlerinin aksamaya uğramasını istemiyor. Gece vakti baskın yapar gibi çadırı sökmeye gelmek çok yanlış. Kuşadası halkı gerçekleri ve nelerin yaşandığını biliyor. Biz başkanımız Ömer Günel ile birlikte gece, gündüz halkımıza hizmet etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un ev hapsi kaldırıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında iddianamede yer alan bir kısım sanıklar yönünden yapılan tutukluluk incelemesinde Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un da arasında bulunduğu toplam 6 kişinin ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartı kaldırıldı. Gözdem Ongun hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede yer alan bir kısım sanıklar yönünden tutukluluk incelemesi yapıldı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan incelemede, Cem Çelik, Güngör Gürman, Mehmet Şahin, Yılmaz Doğan, Zeynep Ayten Gözdem Ongun ve Hüsnü Yüksel Tunar yönünden ev hapsi adli kontrol şartının kaldırılmasına hükmedildi. Mahkeme, Hüsnü Yüksel Tunar hariç diğer 5 sanık hakkında her pazartesi günü imza atmak şeklinde adli kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmetti. Öte yandan aralarında Abdussamet Baydar, Ahmet Çiçek, Ahmet Hamdi Çiçek, Ahmet Önal, Akif Gündüz, Alaeddin Vardar, Ali İhsan Mengir, Bayram Taşkın, Burak Alp, Bülent Yılmaz, Büşra Türkan, Dinçer Kantar, Dursun Keleş, Duygu Fikrili, Ebru Yılmazlar, Edip Cenk Ünalzeren, Furkan Hamzaoğlu, Hasan Özsoy, Hüseyin Ekrem Fidan, Kaan Ketenci, Murat Bıyık, Murat Erenler, Nezahat Kurt, Osman Şahin, Semih Bilgin, Songül Çar, Tamer Gümüş, Yaren Duru ve Yücel Mengir’in de bulunduğu sanıklar hakkında uygulanan imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına da hükmedildi. Mahkeme tarafından sanıklar Cem Çelik, Güngör Gürman, Mehmet Şahin, Yılmaz Doğan, Zeynep Ayten Gözdem Ongun ve Hüsnü Yüksel Tunar’ın aralarında olduğu bazı sanıklar hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.