GENEL - 29 Aralık 2011 Perşembe 18:04

BAHÇELİEVLER`DE "ENGELSİZ YAŞAM PARKI" AÇILDI

A
A
A
BAHÇELİEVLER`DE "ENGELSİZ YAŞAM PARKI"  AÇILDI

Bahçelievler Belediyesi tarafından engellileri sosyal hayata kazandırmak amacıyla Siyavuşpaşa Mahallesi’nde yaptırılan Engelsiz Yaşam Parkı’nın açılışı yapıldı.
Engelli ve engelsiz vatandaşları kaynaştırmayı amaçlayan Engelsiz Yaşam Parkı’nın açılışına, AK Parti milletvekilleri Hakan Şükür, Harun Karaca, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu katıldı. Çevre sakinleri ile çok sayıda engelli vatandaşın da hazır bulunduğu açılışta konuşan Hakan Şükür, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yer alan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında güzel çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar
örnek teşkil ediyor. Bu örnekler sayesinde böyle daha nice açılışlar olmasını temenni ediyorum" dedi.
Bahçelievler’de yaşayan tüm engelli vatandaşlar için üstlerine düşen her görevi yapmaya özen gösterdiklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, "Yaptığımız tüm işlerde, tesislerde engellilerimizi düşünmeye azami özen gösteriyoruz. Engelli kardeşlerimiz de sosyal hayatın içinde mutlaka olmalılar. Engelli olmak onların tercihi değildi. Bu parkı da engellilere dikkat çekilsin diye, hassasiyet fazla olsun diye, dikkat çeksin diye işlevini daha farklı planladık. Yaşamda her insan
engelli adayıdır. Yaşama haklarına herkesin sahip çıkması gerekir" diye konuştu.
Başkan Develioğlu, açılışını yaptıkları parkın adına daha sonra Siyavuşpaşa Mahallesi’nde ikamet eden ve 4 ay önce Gaziantep’te şehit olan Tamer Dost’un adının da ekleneceği müjdesini verdi. Açılışa katılan şehit annesi Selma Dost, oğlunun isminin bu parka verilerek yaşatılacak olmasından dolayı Develioğlu’na teşekkür etti.
Açılışa Biz de Varız Engelliler Derneği’nden bir grup engelli de katıldı. Engelli vatandaşlar, yapılan bu hizmetin engellilere verilen önemi belirttiğini ifade ederek, Osman Develioğlu’na memnuniyetlerini dile getirdi.
Kullanılan çocuk oyun aletleri, fitness aletleri, salıncak ve pergola gibi fonksiyonların hepsi hem engelli hem de sağlıklı çocukların bir arada kullanabileceği şekilde dizayn edilen parkta, engelli kullanımına uygun basketbol alanı da bulunuyor. Parkta oya, hatmi, gül gibi çiçekli bitkiler; mazı, manolya, porsuk gibi soliter bitkiler, sınırlandırıcı çalılar ve görme özürlülerin koku duygusunu geliştirecek aromatik bitkiler kullanıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir