YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 10:31

HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

A
A
A
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ulusal Ajans tarafından yürütülen ’Hayatboyu Öğrenme Programları’ proje başvuruları başladı.
Adıyaman Valiliği Proje Merkezi tarafından yapılan yazı açıklamada, bu programların ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "Hareketlilik projeleri, katılımcıların mesleki eğitim amaçlı olarak farklı ülkelere gönderilerek bilgi edinme, inceleme yapma, eğitim alma, staj yapma vb. faaliyetlerini kapsamaktadır. Bu faaliyetlere yönelik olarak hazırlanacak projeler hakkında bilgilendirme, başvuruların alınması, değerlendirilmesi, hibe kararının alınması AB eğitim programlarına katılan her ülkede faaliyette bulunan ulusal ajanslar tarafından yapılmaktadır. Türkiye’de Ulusal Ajans görevini Avrupa Birliği Eğitim ve
Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (ABEGPM) yürütmektedir. Hareketlilik faaliyet alanı, hedef grupların AB eğitim programlarına katılan bir ülkede eğitim almaları, staj faaliyetlerine katılmaları, mesleki ve kişisel gelişimlerini tamamlamaları için fırsat sağlamasından dolayı Avrupa Eğitim Alanının oluşturulmasına katkı sağlayan temel faaliyet alanlarındandır. Bu husus, Avrupa işgücü piyasasının gelişimine, eğitim kurumlarıyla iş dünyası arasındaki işbirliğinin Avrupa genelinde artırılmasına, Avrupa
vatandaşlığı bilincinin oluşturulmasına, işçi ve vatandaşların serbest dolaşımına, bilgi ve yeteneklerin sınır ötesi şeffaflığına katkıda bulunmaktadır. Kamu kurumları, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları, okullar başvuruda bulunabilir. Kurumlar yurtdışı ortak bulmaları konusunda Valilik AB Proje Ofisine başvurmaları halinde kendilerine yardımcı olunacaktır" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir