GENEL - 17 Aralık 2011 Cumartesi 17:54

ÇYDD`DEN YYÜ`YE ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU 10 DERSLİK

A
A
A
ÇYDD`DEN YYÜ`YE ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU 10 DERSLİK

Van’da binaları depremde hasar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) arasında imzalanan protokol kapsamında, çelik konstrüksiyonlu 10 derslik yapılarak 700 öğrencinin eğitime başlaması sağlanacak.
Protokol imza töreni öncesi senato odasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ÇYDD’den kendilerine hafif çelik konstrüksiyonlu derslik yapılabileceği yönünde teklif geldiğini ve bu konuda protokol imzaladıklarını söyledi. Üniversitede eğitimi şubat ayından önce başlatmayı planladıklarını ifade eden Prof. Dr. Battal, "ÇYDD bize bu konuda önemli bir destek verdi. Bu destekler bize güç veriyor. Üniversitemiz çok güçlü ve dinamik bir şekilde ayağa kalktı. Koşarak
çağdaş bilim seviyesini yakalayacağız. Ülkemize, dünyaya bilimsel açıdan büyük katkı sunacağız. Bin 542 metrekare kapalı alanda, 700 öğrencimiz kısa sürede eğitime başlayacak. Ancak bu yatırımların daha çok olması için bazı adımların atılması gerekiyor. Özellikle buraya yatırım yapacak sivil toplum örgütleri ve işadamları yüzde 18’lik vergiden muaf tutulursa yatırımlar daha da artacaktır" dedi.
Prof. Dr. Peyami Battal ile ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Lale Platin, açıklamaların ardından protokol imzalayıp sınıfların kurulacağı alanda inceleme yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir