YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 13:18

TUNA MERSİNLİLERİ ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE DAVET ETTİ

A
A
A
TUNA MERSİNLİLERİ ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE DAVET ETTİ

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersinlileri 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kapsamında gerçekleştirecekleri “Zafer Yürüyüşü”ne katılmaya çağırdı.
Toroslar Belediyesi’nin, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü bu yıl da coşkuyla kutlayacağı belirtilerek, 3 Ocak’ta düzenlenecek Zafer Yürüyüşü’nün hazırlıklarının sürdüğü bildirildi. 3 Ocak etkinlikleri öncesinde birçok kesimle bir araya gelerek, yürüyüş için destek isteyen Başkan Tuna, “Kendini Mersinli hisseden herkesi 3 Ocak’ta Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.
Yaptığı açıklamada yürüyüşle ilgili ayrıntılı bilgi veren Hamit Tuna, 3 Ocak Salı günü saat 08.00’de Toroslar İlçesi Kuvva-i Milliye Anıtı’nda başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam edecek yürüyüşe Mersin halkının Türk bayraklarıyla katılmasını istedi. “Biz bu hareketle Ulu Önder’in mirasına sahip çıkıyoruz, Mersin’e sahip çıkıyoruz” diyen Tuna, geçmiş yıllarda on binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşün, milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra dayanışma ruhunu da yansıttığını belirtti. Toroslar Belediyesi olarak, geniş kitlelerin katılımını sağlayarak, yürüyüşü kurtuluş coşkusunun yaşandığı bir bayrama dönüştürdüklerini kaydeden Tuna, “3 Ocak Kurtuluş Günü’nün Mersin için önemini ortaya koyan Zafer Yürüyüşü ile bayramına sahip çıkan Mersinli portresini ortaya koyduk” ifadesini kullandı.
Öte yandan Zafer Yürüyüşü’nün, 3 Ocak 2012 Salı günü saat 08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı’ndan başlayarak Hastane, İstiklal ve Sakarya Caddelerini takiben Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacağı ifade edildi. Mehteran takımı eşliğinde köylerden, beldelerden ve ilçelerden gelen vatandaşların, esnaf ve sanatkarlar ile sivil toplum örgütlerinin ve öğrencilerin de katılacağı yürüyüşte, Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, engelli sporcular, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in kağnısı ve sırtlarında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi canlandırarak, Kurtuluş Günü’ne renk katacakları vurgulandı. Belediyenin 3 Ocak etkinlikleri kapsamında 3 Ocak Kurumlararası Kurtuluş Kupası Futbol Turnuvası’nın final maçının oynanacağı, ayrıca sanatçı Mustafa Ceceli’nin, saat 18.00’de Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda vereceği ücretsiz halk konseri ile sona ereceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir