POLİTİKA - 29 Aralık 2011 Perşembe 13:32

CHP`Lİ ORAN BAŞBAKAN`A YENİ YIL HEDİYESİ OLARAK İKİ KİTAP GÖNDERECEK

A
A
A
CHP`Lİ ORAN BAŞBAKAN`A YENİ YIL HEDİYESİ OLARAK İKİ KİTAP GÖNDERECEK

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yeni yıl hediyesi olarak Oda TV davasında tutuklu yargılanan gazeteci Ahmet Şık’ın kitabı ’Ooo Kitap. Dokunan Yanar’ kitabı ile Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı’nın ’AKP’nin 10 yılı’ kitabını göndereceğini bildirdi.
CHP’li Oran, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ekonomiye ilişkin 2011 yılı değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin son 9 ayda yüzde 9.6 oranında büyüdüğünü belirten Oran, bunda özel sektörün büyük payı olduğunu söyledi. Oran, Türkiye’nin Allah’ın unuttuğu yer diye nitelendirdiği Güney Afrika’daki bir ülke olan Botswana’dan bile daha kötü yönetildiğini savundu. Cari açığa dikkat çeken Oran, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın bunu sivilce olarak nitelendirmesini eleştirdi. Oran, "Sayın Bakanının
sivilcesi öyle bir sivilce ki üç ülkenin toplam gayri safi yurt içi hasılasından fazla. Buna sivilce denmez, habis ur denir, kanser denir adamı mokaya sokar: Bunu böyle kabul ederseniz çözemezsiniz" dedi.
Ekonomiye ilişkin 2012 yılı öngörülerini de sıralayan Oran, "Özel sektörün olağanüstü gayreti ve atılımıyla bu yıl büyüme oranı iyi oldu. Ama bu gelecek sene tekrarlanamaz. Türkiye gelecek sene çok büyük kırılganlıklara giriyor. Cari açık, enflasyon, borç stoku ve hane halkının borç oranları. Alarm zilleri çalıyor" dedi.
Oran, basın toplantısında kendi hazırladığı Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomiye ilişkin olumlu ifadelerinin bulunduğu pembe kağıt ile içinde cari açık ve yapılan zamları içeren mor kağıdı gösterdi.
Oran, basın toplantısının sonunda Başbakan Erdoğan’a yeni yıl hediyesi olarak Ahmet Şık’ın ’Dokunan Yanar’ adlı kitabını göndereceğini söyledi. Oran, "Ben bu kitapla her yere gittim. Amerika’ya gittim. Avrupa’ya gittim. Türkiye’nin bütün havalimanlarından geçiyorum, çantamın içerisinde. Bomba olarak falan da algılanmıyor.Alarmda ötmüyor" dedi.
Oran ayrıca Başbakan Erdoğan’a Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı’nın ’AKP’nin 10 yılı’ isimli kitabını da yolacağını söyledi. Oran, Başbakan Erdoğan’a gönderdiği Ahmet Şık’ın kitabına yazdığı ’Sayın Başbakan 2012 yılında adalet sisteminin hızlanması, suçsuz yere kimsenin tutuklanmaması, kul hakkının yenmemesi, Pınarhisar cezaevinin önünde istediğiniz adaletin herkes için tecelli etmesini dilerim" yazdığı notu okudu.
Öte yandan Oran’ın kolunda Wall Street eylemcilerinin kendisine hediye ettiği ve üzerinde ’We are yüzde 99’ yazan bileklik dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir