YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 17:31

BİR YILDA 147, İŞ YERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLDİ

A
A
A
BİR YILDA 147, İŞ YERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLDİ

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından bir yıl içerisinde 147 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı verilirken, yaklaşık 13 bin TL idari yaptırım parası tahsil edildi.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Nejat Uludüz, İktisat Şube Müdürlüğü ekiplerince 2011 yılı içerisinde 120 iş yerine sıhhi müesseselere ait 120 iş yeri, gayri sıhhi müesseselere ait 14 iş yeri, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ait 13 iş yeri olmak üzere toplam 147 iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verildiğini kaydetti.
Uludüz, 312 adet tatil günlerinde çalışma ruhsat verildiğini belirten Uludüz, 110 bin 900 TL gelir tahakkuk ettirildiğini ifade etti. Uludüz, “5259 sayılı polis vazife ve salahiyet kanunun 1. maddesi uyarınca kolluk kuvvetlerinde tanzim edilen tutanaklar sonucu, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine belediye encümenimizce 15 bin 60 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce tanzim edilen tutanaklar sonucunda sıhhi müessese iş yerlerine belediyemiz encümenince uyar ve bin 84 TL para cezası uygulanmıştır. Verilen iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının birer örnekleri aylık olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu, Bölge Çalışma Müdürlüğü, Esanf Odaları Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na gönderilmiştir” dedi.
Denetimlerin de tüm hızıyla sürdürüldüğünü hatırlatan Uludüz, bir yıl içerisinde noksan ve kalitesi bozuk ekmek, simit pirde imal eden 19 iş yerine, genel temizliğe dikkat etmeyen 10 iş yerine olmak üzere toplam 29 adet iş yerine idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildiğini ifade etti. Şehir içi, hastane ve yol önlerinde her türlü maddenin seyyar olarak satışını yapmaktan 3 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildiğini vurgulayan Uludüz, denetimler ve yapılan uygulanan cezalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Dükkan önlerini, yol, meydan trotuar, Pazar, iskele ve köprü gibi umuma mahsus yerler ile han, pasaj gibi umumi binaların giriş, koridor ve merdivenlerine izin almadan her ne surette olursa olsun tezgah, sandalye, sandık gibi emtia koyarak, işgal etmekten 45 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilmişti. Belediyeden izin almadan rastgele yere afiş asmak ve ilan yapıştırmak ve el ilanı dağıtmaktan 6 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ruhsatsız inşaat yapmak, her türlü ve inşaat ve tamirat artıklarını, kömür tozu, talaş saman gibi molozları, belediyece gösterilen yerlerin dışında yollara trotuarlara dökmek, bırakmak üzerlerini branda ile örtmeden taşımak, etrafa tozmasını ve yollara dökülmesine demirlerin uçlarının yerlere sürülmesine sebep olmaktan, 32 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi. Kabahatler kanunun 33 maddesine göre, dilencilik yapan kişiye idari para cezası verileceği yönündeki hükmüne istinaden 4 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilmiştir. Kabahatler kanunun 41. maddesine istinaden çevreyi kirletmekten 3 adet yaptırım kararı tutanağı tanzim edildi. Yasaklanması ve denetlenmesi zabıtamız yetkisinde olup, ceza talimatnamesinde cezası belirtilmemiş bilumum suçlardan 4 adet idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi.”
Asker ve fakir yardımı talebinde bulunan 69 şahsın tahkikatı yaptırıldığını söyleyen Uludüz, peşin para cezaları ile ilgili ise şu bilgileri verdi:
“Kabahatler kanununa göre uygulanan idari yaptırım karar tutanaklarından peşin 13 bin 11 TL tahsil edilmiştir. Şehir merkezinde dilencilik yapanlara operasyon düzenlenmiştir. Fırınlar, okul kantinleri denetlenerek, gerekli tebligatlar yapılmıştır. Pastaneler ve lokantalar, denetlenerek, gerekli tebligatlar yapılmıştır. Pastaneler ve lokantalar, denetlenerek gerekli tebligatlar yapılmıştır. Şehrimizdeki yemek, üretim fabrikaları denetlenerek, eksikleri konusunda uyarılmıştır. Şehir merkezinde ve mahallerde, bulunan apartman ve sitelerin, kalorifer filtrelerini takmaları için tebligat yapılmıştır. Soğuksu Pazar yeri işgalleri kaldırılmış olup, Pazar esnafından işgaliye ücreti tahsil edilmiştir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile birlikte şehrimizde ruhsatlı ve ruhsatsız inşaatların tespit ve durdurma işlemleri yapılmıştır. Simit fırınları denetlenerek, gerekli tebligatlar yapılmıştır. Zonguldak şehir içi ve tüm mahallerde yapılan hafriyat çalışmaları esnasında nizam ve intizamlar sağlanmış, olup uygunsuz çalışanlara gerekli cezai işlem uygulanmıştır. Zonguldak şehir içi ve tüm mahallerde oluşan kanalizasyon arızaları nedeniyle kanalizasyon sahiplerine tebligat yapılarak, orun giderilmiş, tebligatlara uymayanlara da cezai işlem uygulanmıştır. Mahallerde beslenen köpek, kedi, kümes hayvanları konusunda vatandaşların nizamlara uygun bir şekilde bakımının yapılması konusunda yazılı ve sözlü tebligatlar yapılmıştır. Tarihi geçmiş gıda ekiplerimiz tarafından toplanarak imha edilmiş, şahıslara cezai işlem uygulanmıştır. Hava kirliliği kontrolü ve önlenmesi için denetim yetkisi olan kurumlarla işbirliği sağlanarak, 100 kazan dairesi denetlenerek, standartlara uygun olmayan kömür kullananlara yasal işlem yapılmıştır Yasak yerlerde ve seyyar olarak balık satışı yapanların balıkları müsadere edilerek imha edilmiştir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk