YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:24

OMÜ`DE ENGELLİ BİREYLER İÇİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

A
A
A
OMÜ`DE ENGELLİ BİREYLER İÇİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

Karadeniz Bölgesi’nde ilk olan "Engelli Bireyler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi", OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde açıldı.
Açılışa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Hasan Gümüş, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.
Karadeniz Bölgesi Engelli Bireyler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. M. Ziya Yılmaz, merkezin Karadeniz’de tek olduğunu ve günde 30 hastaya bakabildiklerini söyledi. Yılmaz bu zamana kadar ise 2 bin engelli hastayı muayene ettiklerini belirtti.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı ise konuşmasında, "Diş Hekimliği Fakültesi’nde engelli vatandaşlarımıza yönelik ayrı bir ünite yoktu. Engelli nüfus oranının yüzde 12.8 olduğu bölgemizde, Diş Hekimliği Fakültesi böyle bir üniteyi açmakla bu bölgedeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirmeyi amaçladı. Merkez, cumartesi günleri de açık olmak üzere, haftanın 6 günü hizmet vermektedir" dedi.
Konuşmanın ardından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı kurdeleyi keserek "Engelli Bireyler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"nin açılışını yaptılar. Açılış ikramla son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir