YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 11:40

KARTEPELİLER, VEREM HASTALIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

A
A
A
KARTEPELİLER, VEREM HASTALIĞINA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

Çok yakın geçmişe kadar ülkemiz için amansız bir hastalık olan ve yapılan etkin mücadele ile korkulu rüya olmaktan çıkan ancak halen tehlikeli bir hastalık olan vereme dikkat çekmek için 3-9 Ocak tarihleri arası düzenlenen Veremle Savaş etkinlikleri kapsamında Kartepe’de bir program düzenlendi.
Kartepe Belediyesi ile Marmara Ordulular Derneği işbirliğinde Acısu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile verem konusunda ilçe halkı bilgilendirilirken bu hastalığa karşı bütün kesimlerin dikkati çekildi. Verem iyi tedavi edilmezse öldürücü olabileceğinin anlatıldığı Acısu Kültür Merkezi’ndeki konferansta Dr. Mustafa Uzar ve Uzman Başhemşire Saime Korgan, katılımcılara verem hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini, korunma yöntemlerini ve nasıl bulaştığı konularında bilgi aktardılar. Veremle yapılan mücadelenin sıkı şekilde sürmesi ile 15 yıl içinde bu hastalığın kökünün kazınacağına dikkat çeken konuşmacılar veremin tedavisinin ücretsiz yapıldığına da hatırlattılar.
Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, Sağlık İşleri Sorumlusu Ülker Yiğit, Marmara Ordulular Dernek Başkanı Mehmet Çun, Acısu Fransız Türk Kardeşliği İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Bitimli, bölge halkı ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu konferansı ilgi ile takip ettiler. Verem konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için hazırlanan kısa filmi konferans sonunda dikkatle izlendi. Program katkı veren kişilere ve konuşmacılara teşekkür plaketinin verilmesi ardından son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir