YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 16:11

VALİ CENGİZ`DEN SEMPOZYUM YEMEĞİ

A
A
A
VALİ CENGİZ`DEN SEMPOZYUM YEMEĞİ

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, "Çocuklarımızın yarış atı gibi sınavdan sınava koştuğu son dönemde, onların fiziki gelişimi için beden eğitiminin önemi göz ardı edilmemeli" dedi.
Sinop’ta gerçekleştirilen ve çok sayıda akademisyen, beden eğitimi öğretmeni ile yüksek lisans öğrencilerinin yer aldığı sempozyumun katılımcıları onuruna Vali Dr. Ahmet Cengiz tarafından yemek programı düzenlendi. ’Beden Eğitimi ve Spor Faaliyetlerinin Kurumsal ve Yapısal Değişimi Sürecinde Ortaya Çıkan Problemler’ konulu sempozyum kapsamında Vali Dr. Ahmet Cengiz, katılımcılarla yemekte buluştu.
Konuşmasında beden eğitimi derslerinin ve bu tür organizasyonların önemine değinin Vali Dr. Ahmet Cengiz, sınav yoğunluğu içerisinde boğuşan gençlerin koşuşturmaları içerisinde, arka plana atılan beden eğitiminin ön palana çıkartılmasını amaçladıklarını söyledi. Vali Dr. Ahmet Cengiz Sinop’u anlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Tarihi ve tabi güzelliklerin harman olduğu Sinop’a hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Bazı hocalarım ilk kez ilimize gelmişler. Sinop’a ilk gelenlerle karşılaştığımızda bu bize sürpriz olmuyor. Sinop’u görmeyen çok insanımız var. Bir turizm fuarında bir arkadaşımla karşılaştım. Bir çok ili gördüğünü ama Sinop’u hiç görmediğini söyledi. Bunu biraz önce sayın belediye başkanımızla paylaştım. O da bana hitaben ’o çok şey kaybetmiş, bu zaman kadar gelmemiş, bundan sonra da gelmesin’ diyerek espri yaptı. Sinop gönüllerden ırak değil ama, bu zamana kadar gözlerden ırak kalmış. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bende Sinop’u ilk kez 1995 yılında görmüştüm. Ankara’ya bu kadar uzak olduğu şahsen bilmiyordum. Ama yapılan yollar sayesinde Ankara’ya daha da yaklaşmış olacağız. Toplam 200 bin nüfusa sahip olan ilimiz, kurum, kuruluş, STK ve basın kuruluşlarıyla, kültürel ve sportif faaliyetleriyle il gibi bir il. Gerçekten Sinop’ta eksikliğini hissettiğimiz hiç bir şey yok. Biz her anlamda ilimizin çıtasını yüksek tutuyoruz. Bu çıtayı daha da yukarılara taşımanın çabası içerisindeyiz. Sportif faaliyetlerinde ilimizin tanıtımı noktasında önemli. Spor ayrıca erdemli insanlar yetiştirmek için bir araçtır. Bu aracın en iyi şekilde kullanılması bizim hedefimizdir. Sınavların yoğun yaşandığı son dönemlerde öğrencilerimiz yarış atı gibi koştukları için spora fazla ihtiyaç duymuyorlar. Ama biz onların fiziki gelişimleri için beden eğitimi dersleri ve beden terbiyelerinin de çok önemli oluğunu biliyoruz. Bu tür sempozyumların önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini istiyoruz. Bu tür organizasyonlar ilimiz eğitimine, beden eğitiminde kalite getiriyor. Bu yönüyle konuklarımızı ilimizde misafir etmekten gerçekten onur ve mutluluk duyduğumu tekrar ifade etmek istiyorum."
Vali Dr. Ahmet Cengiz’e konuşması ardından sempozyum anısına bir plaket takdim edildi.
Programa Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BEYSO) Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emin Kuru, Prof. Dr. Özbay Güven, Yardımcı Doç. Dr. Latif Aydos, Yardımcı Doç. Dr. Haluk Koç, Yardımcı Doç Dr. Atilla Pulur, Yardımcı Doç. Dr. Mehmet Sezen, Ege Üniversitesi BEYSO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Haslofça, Celal Bayar Üniversitesi BEYSO Öğretim Üyesi Nurullah Candan, Dumlupınar Üniversitesi BEYSO Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Baybars Recep Eynur, Sinop İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Mehmet Akalın ile yüksek lisans öğrencileri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir