ASAYİŞ - 10 Ocak 2012 Salı 12:31

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE HELİKOPTERLİ POLİS BASKINI: 28 GÖZALTI

A
A
A
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE HELİKOPTERLİ POLİS BASKINI: 28 GÖZALTI

Maltepe’de düzenlenen narkotik operasyonunda gözaltına alınan 28 şüpheliden 27’si tutuklandı. Şüphelilerin arasında yer alan 3 kişinin ise 04 Ağustos 2011’de Ümit Ağtaş ile Metin Keskin adlı iki kişinin katili oldukları ortaya çıktı. Karadan Özel Harekat, havadan polis helikopteri desteğinde gerçekleştirilen operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu yakasına uyuşturucu madde temin eden bir şebekenin çökertilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 5 aylık takibin ardından harekete geçen ekipler, Maltepe Gülensu Mahallesi’nde yer alan 47 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 05 Ocak 2011’de sabah saat 07.30 sıralarında gerçekleştirilen operasyona, Özel Harekat polisi karadan, polis helikopteri de havadan destek verdi.
Yapılan operasyonda aralarında şebeke lideri olduğu öre sürülen Ali M.’nin de yer aldığı 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 7 kilo 64 gram esrar, 5,7 gram kokain, 11 ectasy tablet, 1 pompalı tüfek, 1 av tüfeği, 3 ruhsatsız tabanca, 10 fişek ile bir miktar uyuşturucu maddenin hazır hale getirilmesinde kullanılan Amonyak maddesi ele geçirildi.
FAİLİ MEÇHUL İKİ CİNAYET AYDINLANDI
Yapılan soruşturma sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden H.S.M, Ş.E, ile Y.T.’nin geçtiğimiz 4 Ağustos 2011 tarihinde Ümit Ağtaş ile Metin Keskin adlı iki kişinin katili oldukları ortaya çıktı. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheliler soruşturmanın sürdürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne teslim edildi.
Emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1 kişi serbest bırakılırken, 27 şüphelinin tutuklandığı öğrenildi. Öte yandan, şebeke üyelerinden uyuşturucu madde satın almak ve kullanmak suçundan 22 kişi hakkında da işlem başlatıldığı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir