YEREL HABERLER - 07 Aralık 2011 Çarşamba 08:57

MUHTAR BAL’DAN, KOBİDER GENEL BAŞKANI ÖZGENÇ’E SERT CEVAP

A
A
A
MUHTAR BAL’DAN, KOBİDER GENEL BAŞKANI ÖZGENÇ’E SERT CEVAP

Gümüşhane’nin Alçakdere köyü muhtarı Beyler Bal, geçtiğimiz günlerde KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç tarafından deklare edilen “yayla” polemiğine sert cevap verdi.
Muhtar Bal, Özgenç için “Hiç olmazsa yaşadığı bölgenin coğrafyasını öğrensin” dedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bal, Özgenç’in şahsını ve köyünü hedef alan beyanatlarına çok üzüldüğünü belirterek, Özgenç’in iddialarını cevaplandırdı.
Özgenç’e hiç değilse yaşadığı bölgenin coğrafyasını öğrenmesini tavsiye eden Bal, “Alçakdere köyü Gümüşhane’nin köyüdür. Araklı’nın köyü değildir. Yine Alçakdere köyü yaylası da Araklı’nın yaylası değil Gümüşhane’nin yaylasıdır. Valilik makamına vermiş olduğumuz dilekçe ile biz mağduriyetimizi anlattık. Sayın Nurettin Özgenç’in ifade ettiği gibi kimseyi tehdit etmedik ve rant elde etme bahsi ile yalan da söylemedik. Kaldı ki bu yayla ile 30 yılı aşkın süre ile dava olmuş ve lehimize sonuçlanmıştır. Alçakdere’nin Ortakıran mevkii hudutlarında Araklı Sulakyurt köyü, Küçüklü köyü, Kayacık köyü bulunmaktadır. Araklı Yeşilköy ile hiçbir alakası yoktur. Sayın nurettin özgenç köylümüze ve şahsıma hakaret vari ve suç istinatı kastı ile konuşmuştur. Bu nedenle bizlerden özür dilemesini bekliyoruz. Aksi halde yasal yollara başvuracağımızı bildiririz” dedi.
Türkiye Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açıklamasında Trabzon-Gümüşhane yaylaları arasındaki yol problemi hakkında çeşitli açıklama ve iddialarda bulunmuştu.
Özgenç, Trabzon’un Araklı İlçesi Alçakdere Yaylası ile Gümüşhane yaylalarını birbirine bağlayacak olan yol projesinde Araklı Alçakdere köyü yaylası sakinlerinin muhtarları aracılığıyla verdiği dilekçeyi gerekçe gösteren Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin Yeşilköy-Ortakıran-Alçakdere yaylası bağlantı yolunun yapımı için Trabzon İl Özel İdaresi’ne proje için onay kararı vermediğini söylemişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehirin hayvanat bahçesinde bayram yoğunluğu: 40 bin ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı’nın 2 ve 3’üncü günlerinde ücretsiz bir şekilde ziyaretçilerini ağırladı. Hayvanat bahçesini iki günde 40 bin kişi ziyaret etti. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Ramazan Bayramı’nın 2’nci ve 3’üncü günlerinde kapılarını ziyaretçilere ücretsiz olarak açan Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesi, ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklar başta olmak üzere hayvan severlerden yoğun ilgi gören hayvanat bahçesi, 40 bin ziyaretçi ağırladı. Anadolu Harikalar Diyarı’nda yer alan ve 153 farklı türden yaklaşık 1.600 hayvanı misafir eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı’nın ilk günü kapalı olurken, bayramın 2’nci ve 3’üncü günlerinde kapılarını tüm ziyaretçilere ücretsiz olarak açtı. Kayserililer ve bayram dolayısıyla şehir dışından gelen vatandaşlar, hayvanat bahçesini ziyaret ederek 153 farklı türden birçok hayvanı yakından görme fırsatı buldu. Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla bayramda ücretsiz bir şekilde ziyaretçilerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, en çok çocukları mutlu ederken yediden yetmişe 40 bin vatandaş hayvanat bahçesini ziyaret etti. Birçok hayvanı ilk defa yakından görme fırsatı bulan miniklerin yaşadığı heyecan ve mutluluk yüzlerine yansırken bayramın iki gününde hayvanat bahçesine akın eden vatandaşlar, bayrama özel olarak sunulan ücretsiz hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler. Hayvanat bahçesindeki tüm hayvanların sağlık durumunu veteriner hekimlerinin uygulamaları ile titizlikle takip eden Büyükşehir Belediyesi, hayvanat bahçesi misafirlerine özenle bakıyor.
Kars Arpaçay’da KHGB Mart Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2026 yılı Mart ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, gerçekleştirildi. Toplantı, Kaymakam ve Birlik Başkanı Muhammed Burak Akköz başkanlığında Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya İl Genel Meclis Üyeleri Lütfü Çelik ve Erdi Yıldırım ile birlikte ilçeye bağlı tüm köy muhtarları katıldı. Yoğun katılımın olduğu toplantı, birlik ve beraberlik mesajlarının verildi. Genel kurul toplantısı, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündem maddeleri doğrultusunda yapılan görüşmelerde birlik faaliyetleri kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda, 2025 yılına ait kesin hesaplar Kaymakam Muhammed Burak Akköz tarafından sunuldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından kesin hesaplar oylandı ve ibra edildi. "2026 yılı yatırım planı masaya yatırıldı" Birliğin 2026 yılı yatırım planı ve çalışma programı da toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Köylerin ihtiyaçları doğrultusunda yapılması planlanan hizmetler ele alınarak, öncelikli projeler üzerinde istişarelerde bulunuldu. Toplantıda söz alan köy muhtarları, kendi bölgelerine ilişkin taleplerini, ihtiyaçlarını ve önerilerini dile getirdi. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, kırsal kalkınmaya yönelik çözüm önerileri değerlendirildi. Genel kurulun sonunda Birlik Başkanlığı encümen muhtar üyeliği için seçim gerçekleştirildi. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda Akmazdam Köyü Muhtarı ile Carcıoğlu Köyü Muhtarı encümen üye olarak seçildi. Toplantının sonunda değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Muhammed Burak Akköz, toplantının olumlu ve verimli bir ortamda geçtiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Akköz, köylerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında birlik ve koordinasyon içerisinde çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Toplantı, karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.