YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 13:51

DİLOVASINDA HALK MECLİSİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

A
A
A
DİLOVASINDA HALK MECLİSİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde düzenlenen halk meclisi toplantıları devam ediyor.
Dilovası Belediyesi tarafından düzenlenen halk meclisi toplantısı Kayapınar mahallesinde bulunan İmam Buhari Cami Lokalinde yapıldı. Halk Meclisi toplantısına Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Başkan Yardımcıları Fatih Dikici, Aydın Özel ve Edip Bingöl ile Başkan Danışmanı Avukat Kemal Memiş ve birim amir ve müdürleri ile Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Sohbet havasında geçen toplantıda Belediye Başkanı Cemil Yaman göreve geldiği günden bu güne kadar yapılan çalışma ve hizmetleri slayt gösterisiyle anlattı. Başkan Yaman ilçeyi modern bir kent haline getirdiklerinin altını çizerek, Dilovası’na yapılacak yatırımlar ve yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdi. Özellikle Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları ve diğer hizmet birimlerinin çalışmalarının görüntülerini eski hali ve yeni hali şekli ile halkla paylaşan Başkan Yaman, “İlçenin engebeli ve dik yerlerde vatandaşlarımızı her türlü tehlikeden korumak için taş duvar yapılarak onlarca sokağımızı ulaşıma açtık. Bugün ilçemizde imara açılmayan hiçbir sokak ve caddemiz kalmamıştır. Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar 60 bin ton asfaltı ilçemizdeki cadde ve sokaklara döktük. 50 bin metreküp taş duvar yaptık. 40 bin metre kare parke yol döşedik. Kocaeli genelinde yüz ölçümü itibariyle en fazla bu hizmeti ilçemiz almıştır” dedi.
Dilovasının hastane ihtiyacını cesur ve kararlı adımlarla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yaman, “Hastanemizin yer tahsisini belediye olarak biz yaptık. Zemin etüdünü ve projesini biz hazırlayarak hem bir ilke imza attık hem de yapımını hızlandırarak halkımızın hizmetine bir an önce sunulması için çalışmaların aralıksız olarak sürdürülmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
DİLOVASI GÜZEL İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR KENT OLSUN İSTİYORUZ
Başkan Yaman, Dilovası’nı kanser ovası olarak gösterme gayreti içinde olanlara inat ilçenin güzel insanların yaşadığı bir yer olarak anılmasını ve kamuoyunun böyle bilmesini istediklerini belirterek, “İlçemiz hakkında önyargıları olan kişilerin masa başında hazırladıkları raporlara ilçemizi kötü gösterme gayreti içinde olanlara biz diyoruz ki ilçemiz güzel komşuluk ilişkilerinin olduğu ve vatandaşlarımızın birbirine önyargısız bir şekilde yaklaştığı güzel insanların yaşadığı bir kenttir. Biz sanayiye hiçbir zaman karşı olmadık ama sorumsuz ve çevreyi kirleten sanayicinin karşısında olduk ve olacağız. İlçemizdeki eğitim ve öğretim hizmetlerinin ferah bir ortamda yapılması ve başarının arttırılmasını birinci derece önceliklerimiz arasında gördük. Geçmişte eğitim için tesis yapımı talep edildiğinde on metre kare alan bile yok denildiğinde biz göreve gelir gelmez bu sorunun üzerine ciddiyetle giderek 180 bin metre kare alanı eğitime ayırarak cesur bir adımı attık. Bu 180 bin metre kare alanı eğitim yerleşkesi ilan ederek içerisinde Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Çıraklık Meslek Lisesi, ilköğretim okulu, ana okulu gibi sayıları 11 olan bir çok eğitim kurumunun ilçemize kazandırılmasını sağladık. Ayrıca Orhangazi Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun istinat duvarlarını bir baştan bir başa yaparak büyük bir hizmetin tamamlanmasını sağladık. Bu istinat duvarları okulun yapım maliyetiyle neredeyse eş değer olduğunu burada belirtmek isterim. Ayrıca Diliskelesi mahallemize yeni eğitim kurumlarının açılması müjdesini verebilirim. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilçemizde yapımı devam eden hizmetlere katkısının büyük olduğunu burada belirerek kendisini alkışlamanızı arzu ediyorum. İlçemizde bulunan iki bilgi evi bu gün okullarımızda başarıyı arttıran en büyük etmen olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.
Göreve geldiklerinde ilçe genelinde yüzde 20 civarında olan doğalgaz çalışmasının büyük hızla arttırıldığını ifade eden Başkan Yaman, “İlçemizin birçok mahallesi gibi Tavşancıl mahallemizin de doğalgaz çalışması yoktu. Palgaz’la yaptığımız görüşmeler sonucunda Cumhuriyet mahallemizin tamamında yaygın bir şekilde, Mimar Sinan ve Diliskelsi’nde çalışmalar başladı. Bizim hedefimiz tüm konutlarımızı doğalgazla buluşturmaktır” diye konuştu.
Başkan Yaman altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, “İSU ile birlikte Diliskelesi mahallemiz, Turgut Özal mahallesi ile Tavşancıl ve ilçedeki tüm mahallelerin alt yapısı büyük oranda tamamlandı. Önümüzdeki günlerde asfalt çalışmaları tamamlandı. Altyapı ve üst yapının tamamlanmasıyla birlikte hizmette altın yılları yaşamaktayız. Artık Dilovası’nın her mahallesine parkımız oluyor. Yeni yapılan parklarımız ve bilgi evlerimizle ilçe halkımız özlemini çektiği parklara ve yeşil alanlara bir bir kavuşuyor. Ayrıca her mahallenin merkezi taziye evleri yapmaktayız. Halkımızın sevinçli gününde yanında olduğumuz gibi hüzünlü gününde de acısını paylaşmak için yanında olacağız” dedi.
Belediye olarak kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Yaman, şunları söyledi; “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız kültürel faaliyetlerin sayısını arttırarak devam ettirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemizde bulunan yöresel derneklerimizi bir festival havası içinde belediye önündeki alanda bir araya getirdik. Bir Doğunun kültürünü Karadenizliye, Karadenizlinin kültürünü Doğuluya, Batılının kültürünü Güneyliye derken kültürel derneklerimiz kendi yörelerine ait kültürel zenginlikleri orada sergileyerek hem yörenin tanıtımını yapmaları hem de yörelerin kaynaşmalarını sağladık. Kültürel anlamda doya doya bir yaz sezonu yaşayacağız. Önümüzdeki ramazan ayına özel programlarla halkımız unutulmaz bir ramazan yaşattık. Açık hava sinemalarıyla vizyondaki filmleri sinema akşamlarıyla halkımızla buluşturduk.”
Başkan Yaman konut projelerinin hazır olduğunu belirterek, “Toplu Konut İdaresi tarafından bölgeye yapılacak olan 15 bin konut projesinin gerçekleşmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Yapımı devam eden Organize Sanayimizin bitiminde bu bölgede 100 bine yakın konut ihtiyacı olacağını TOKİ tarafında da dile getirildi. Yapılacak konutlarda öncelik Dilovalıların olacak” diye konuştu.
Dilovası’nın en büyük sorunlarından birinin çevre sorunu olduğunu söyleyen Başkan Yaman, “Biz bu konuyla ilgili çalışmamızı titizlikle devam ediyoruz. Biz işe çevremizin güzelleştirmesi için halkımıza ücretsiz dağıtılan kiraz fidanları artık ilçemizi daha yeşil hale getiriyor. Dilovası genelinde çevre temizliğine büyük önem veriyoruz. Çöp konteynırlarımızın yanına ilaveten geri dönüşüm kutusu koyduk. Halkımızdan bu konuda titizlik bekliyoruz. Ayrıca kızartmalarda kullandığınız yanık yağları çöpe dökmeyin, onları muhafaza ediniz. Biz kapınıza kadar gelerek bu atık yağları alarak alıyoruz. Ayrıca gelişi güzel moloz ve inşaat kırıntısını çevre yaymayalım ve bu konuda titiz davranalım belediyemizin Alo moloz hattı olan 753 0 444 nolu telefonu arayınız” dedi.
Başkan Yaman, Dilovası’nın yaptıkları kavşaklarla giriş ve çıkışlarını daha düzenli hale getirdiklerini belirterek, “İlçemizde yıllardan beridir E-5 girişi ve çıkışı ile yol üzerindeki trafik lambaları hem sorun hem de ölümlü kazalara davetiye çıkarıyordu. Batı Kavşağımız model bir proje ile tamladı. Doğu kavşağımızın da ihalesi tamamlanarak yapımına başlanacak. Dilovası’nın giriş ve çıkışları daha güzel ve düzenli bir hale geldi ve daha da bu yönde düzenleyici çalışmalarımız var. İlçemizde en çok eksikliği hissedilen Kültür Merkezi ve Kent Meydanı için 7 binanın kamulaştırılması tamamlanarak binaların tahliyeleri gerçekleştirirdi. Hızla yapımı tamamlanacak olan Kültür Merkezimiz ilçemizin kültürel anlamda her türlü ihtiyacını karşılayacağı gibi katlı otoparkıyla da araç park sorunumuz çözülmüş olacak” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir