YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 18:38

KARABÜK`ÜN 2011 PANAROMASI

A
A
A
KARABÜK`ÜN 2011 PANAROMASI

Karabük’te 2011 yılında yaşanan önemli olaylar, İHA tarafından servis edilmişti.
Karabük’te geçitğimiz 12 boyunca yaşanan önemli olayların yanı sıra İHA objektiflerine de ilginç görüntüler yakalanmıştı. İHA Kastamonu bürosu tarafından servis edilen olayların kronolojisi şöyle oluştu:
KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜNE YUMURKLU SALDIRI
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel’e, fabrikada yaralanan bir işçiyi hastanede ziyaret ettikten sonra bazı kişilerim yumruklu saldırısına uğradı.
SU KUYUSUNDA CESET ARAMASI
Karabük’te, 2007 yılında kaybolan iki kişinin öldürüldükten sonra cesetlerinin bir su kuyusuna atıldığı iddia edildi. 2007 yılında kaybolan 50 yaşındaki Abidin Ergin ve 27 yaşındaki amcasının oğlu Niyazi Ergin’in yakınlarının jandarmaya başvurusu üzerine kuyuda kazı çalışmaları başlatıldı ve iki kişiye ait kemikler bulundu.
KARDEMİR’DEN DEV ANLAŞMA
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş., İran ile dev anlaşmaya imza attı. Yaklaşık 10 ay süren görüşmeler sonrası İran devlet demir yollarının ağlarını yenilemek için KARDEMİR ile ilk etapta yaklaşık 120 milyon avro değerinde 170 bin ton UIC-60(860-O)900 A kalitesinde ray satışı için sözleşme imzalandı.
EVLERE DAVETSİZ MİSAFİR
Eskipazar ilçesi Pınar Kooperatifi’nde aşırı yağmur yağışı nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan sırasında evlerde bulunan ev sahipleri korkuyla dışarı çıkarken, 5 ev kullanılmaz hale geldi. Heyelanda şans eseri yaralanan olmazken, polis ve belediye ekipleri olay yerine gelerek önlem aldı.
HES YOL ÇÖKERTİ
Karabük-Yenice karayolunun 15. kilometresi, aşırı yağışlar ve HES çalışması nedeniyle meydana geldiği tahmin edilen heyelan sonucu çöktü. Çökmenin ardından karayolu yaklaşık 7-8 metre aşağı kaydı. Karayolunun 100 metrelik bölümünde meydana gelen çökmede ağaçlar ve bazı elektrik direkleri de yıkıldı.
KARABÜK’TE CİNAYET
Karabük’te, bir erkek cesedi bulundu. Kapullu Mahallesi dere tarla mevkiinde boş bir arazide hayvan otlatan bir çoban tarafından bir ceset bulundu. Olay yerine gelen polis, cesedin Rahman Demircioğlu (22) isimli gence ait olduğunu tespit etti. Şahsın boğazında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 12 bıçak darbesi belirlendi.
TÜNEL İNŞAATINI SU BASTI
Karabük’te hidroelektrik santrali için dağın altından açılan tünelde ani su baskını meydana geldi. Su baskınında 4 işçi mahsur kaldı. Mahsur kalan işçilerdan 3’ü bot yardımı
İle kurtarılırken, bir işçinin cesedi çıkarıldı.
EŞİYLE İLİŞKİSİ OLAN AMCASININ OĞLUNU ÖLDÜRDÜ
Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde işitme engelli bir kişi, eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği amcasının oğlunu av tüfeği ile öldürdü.
EMEKLİ SAVCI ÖLÜ BULUNDU
Karabük’ün Ovacık ilçesinde kaybolan emekli savcının cesedi, Soğanlı Çayı’nda bulundu. Ovacık ilçesi Gemelik köyündeki evinden iki gün önce gezmeye gidiyorum diye çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan emekli savcı Ahmet Hastürk’ün (60) cesedi, Karakoyunlu köyü yakınlarındaki Soğanlı Çayında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi tarafından bulundu.
İSPANYOL ÖĞRENCİLERİN GÖZALTINA ALINDI
İspanya’nın Sevilla Üniversitesinde okuyan ve doktora gören Ruiz Martin (32) ile Penalver Duque (29) isimli öğrenciler Karabük merkeze bağlı Saitler köyü Aladağ mevkiinde köylülerin durumlarından şüphelenmeleri üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. Başta Karabük olmak üzere 25 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerde yetişen ve tükenmek üzere olan endemik bitkileri topladıkları tespit edilen iki İspanyol öğrenciye 113 bin 960 TL ceza kesildi
TOPUNUN PEŞİNDEN GİDEN KÜÇÜK ÇOCUK DEREDE KAYBOLDU
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde topunu kovalarken dereye düşen çocuk, suda kayboldu. Safranbolu Şehit Atilla Bodur İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Ali Gücük ile Özlem Gücük, yine aynı okulda 2’inci sınıfta eğitim gören çocukları Ömer Gücük (8) ile birlikte Konarı köyüne pikniğe gittiler. Topla oynayan Ömer, topunu kovalarken dereye düştü. Küçük çocuk bir anda gözden kayboldu. Çocuklarının dereye düştüğünü fark eden anne ve baba, derede arama yapmaya
başladılar. Bir sonuç alamayınca durum hemen jandarmaya haber verildi. Küçük çocuğun cesedi 5 gün sonra Jandarma Su Altı Arama Kurtama ekibi tarafından çıkarıldı.
KARABÜK’TE TRAFİK KAZASI: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
Karabük’te, meydana gelen trafik kazasında, ikisi çocuk 3 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksekokulu’nda görevli memur olan Şükrü Uzun (44) yönetimindeki 34 TG 0689 plakalı otomobil sabah saat 07.30 sıralarında Asit köyü mevkiinde Soğanlı köprüsünün yanından elektrik direğini kırarak dereye uçtu. Kazada araç içinde bulunan 10 yaşındaki Muhammet Keleş Turhan Uzun olay yerinde hayatını kaybederken, Esra Uzun (39) ve 4 yaşındaki Şüra Nur Uzun hayatını kaybetti.
MUHTAR DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Karabük’te çıkan bıçaklı kavgada mahalle muhtarı hayatını kaybederken, 2 kişi ağır yaralandı.
Atatürk Mahallesi Alptekin caddesinde küçük çocukların kavgası sonrası araya büyükler girince bıçaklar çekildi. Bıçaklı kavgada Atatürk Mahallesi Muhtarı ve Karabük Devlet Hastanesi personeli Muammer Şanlı (35) evinin önünde göğsünden aldığı 3 bıçak darbesi sonucu ağır yaralandı. Kavgada ayrıca muhtarın kardeşi Orhan Şanlı (29) ve Kadir Kabakeloğlu (40) yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından Karabük Devlet Hastanesine kaldırılan Muammer Şanlı tüm müdahalelere
rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Muammer Şanlı’nın öldüğü gün doğum günü olduğu öğrenildi.
KARDEMİR’DE 26 İŞÇİ SIZAN GAZDAN ZEHİRLENDİ
Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş.’de (KARDEMİR) sızan karbonmonoksit gazından 26 işçi zehirlendi. KARDEMİR Çelik Hane Ünitesi’nde gaz konverterinde bakım yapıldığı sırada gaz kaçağı meydana geldi. Olayda 26 işçi zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.
KARABÜK’TE TRAFİK KAZASI: 4 ÖLÜ, 6 YARALI
Karabük’te meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Ramazan bayramı arifesinde meydana gelen kazada, uyuduğu tahmin edilen Cemal Öz (55) yönetimindeki 34 TU 9337 plakalı minibüs, Karabük’ün Cumayanı Sanayi Sitesi mevkiinde yoldan çıkarak karşı istikametten gelen Recep Göktaş (39) idaresindeki meyve yüklü 20 PU 060 plakalı kapalı kasa kamyonetle çarpıştı. İstanbul’dan Kastamonu’nun Şenpazar ilçesine giden minibüs içersinde sürücü Cemal Öz (55), Kezban Öz (63) ve Meryem Öz (48) ve kamyonet sürücüsü Recep Göktaş (39) hayatını kaybetti.
YOLLARDA BAYRAM BİLANÇOSU: 7 ÖLÜ 68 YARALI
Karabük Emniyet Müdürlüğü 9 günlük bayram tatilinde 7 kişinin öldüğünü ve 68 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Karabük Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı süresince il genelinde 29 trafik kazasının yaşandığını belirtilerek, "27 Ağustos’ta başlayan ve 4 Eylül’de sora eren 9 günlük bayram tatili süresince polis sorumluluk bölgemizdeki karayollarında, toplamda 29 trafik kazası meydana gelmiş bu kazalarda 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 68 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bayram süresince trafik kontrolleri sürekli yapılmış, gerekli her türlü önlemler alınmıştır" denildi.
KARDEMİR IRAK İLE RAY ANLAŞMASI YAPTI
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (KARDEMİR), Suriye ve İran’dan sonra Irak’ın da ray ihtiyacını karşılayacak. KARDEMİR, Irak’ta yapılan 30 bin tonluk Uluslararası Ray İhalesi’ni kazandı. KARDEMİR A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, Irak’ta yapılan 30 bin tonluk uluslararası ray ihalesine Fransız, İtalyan, Alman, İspanyol firmalarının yanı sıra Türkiye’den KARDEMİR olarak kendilerinin de iştirak ettikleri belirtilerek, ihale sonucunda en uygun şartları sağlayan KARDEMİR ile Irak Devlet Demir Yolları arasında sözleşme yapılma aşamasına gelindiği bildirildi.
KARABÜK’TE AÇ KALAN YAVRU AYILAR ŞEHRE İNDİ
Karabük’te, aç kalan ve annelerini kaybettikleri tahmin edilen 2 yavru ayı şehre indi.
Yaklaşık 2 yıl önce şehre inen ayıdan sonra bu kez 2 yavru ayı şehre indi. Karabük merkeze bağlı Şirinevler Mahallesi’nde Panaroma villalarının bulunduğu alana 2 yavru ayı indi.
KARABÜK’TE 9 EV KÜL OLDU
Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Yaylacılar köyünde sabaha karşı yangın çıktı. Yangında 9 ev yanarak kül oldu. Ovacık ilçesine bağlı Yaylacılar köyünde saat 04.35 sıralarında Satılmış Çengel’e ait evde yangın çıktı. İlçeye 30 kilometre uzaktaki köye ilk olarak Ovacık Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü araçları müdahale ederken, rüzgarın da etkili olduğu yangın sonucu yolun alt ve üst kısmında yer alan 9 ev tamamen yanarak kül olurken, iki büyükbaş hayvan da telef oldu.
4 YAŞINDAKİ KARDEŞİNİN KAZA KURŞUNUYLA ÖLDÜ
Karabük’te 4 yaşında bir çocuk, babasına ait av tüfeğini kazara ateşleyerek 11 yaşındaki ağabeyinin ölümüne sebep oldu.
KARABÜK’TE YAVRU AYI OPERASYONU
Karabük’te, aç kalan ve anneleri avcılar tarafından vurulan iki yavru ayı kuruşlan çelik kafes yardımı sonrası birer hafta arayla yakalandı.
SAFRANBOLU’DA 150 YILLIK TARİHİ KONAK YANDI
Tarihi evleri ile ünlü Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık tarihi bir konak sabah saatlerinde çıkan yangında zarar gördü. Karabük ve Safranbolu belediyeleri ile KARDEMİR A.Ş’ye ait itfaiye araçlarının müdahale ettiği yangın bir saatte kontrol altına alındı. Safranbolu ilçesinde, 1869 yılında yapılan eski Rum evi olan ve bugün konak olarak hizmet veren Kardelen Konağında çıkan yangın sonrası büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
TARTIŞTIĞI KARDEŞİNİ SEKİZ BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ
Karabük’te bir kişi, tartıştığı kardeşini sekiz bıçak darbesiyle öldürdü. Yılın son ayında meydana gelen olay Karabük Merkeze bağlı 200 evler mahallesi Oruç Reis caddesi Özdemir apartmanında meydana geldi. Akli dengesi bozuk olan Satılmış Özdemir (51), beraber yaşadığı şizofren hastası kardeşi Nail Özdemir’i (48) mutfaktan aldığı ekmek bıçağını göğüs ve sırt ile boyun bölgesine saplaması sonucu öldürdü.
ORMANDA DAMGA YAPAN ORMAN İŞÇİSİ AYININ SALDIRISINA UĞRADI
Karabük’ün Yenice ilçesinde ormanda damga yapan bir işçi, ayının saldırısına uğradı. Ayı ile boğuşan işçi Mehmet Demirci elini yumruk şeklinde ayının ağzına soktuktan sonra döner tekme vurarak kurtuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İletişim Başkanı Altun: “Bizim mücadelemiz, sömürge düzenine son verme, küresel adaleti tesis etme mücadelesidir” İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtım programında yaptığı konuşmada, “Batı’nın konuştuğu, Batı dışı dünyanın sustuğu, Batı’nın söylem imal edip, Batı dışı dünyanın bu söylemleri tükettiği bir dünyada adalet olmaz. Batılı sömürge düzeni derinleşir, kökleşir. Bunun için her şeyden önce toplumlar olarak birbirimizi daha yakından tanımaya ihtiyacımız var. Bizim mücadelemiz, bu sömürge düzenine son verme, küresel adaleti tesis etme mücadelesidir" dedi. Uluslararası yayın kuruluşlarıyla Türkiye’nin sesini dünyaya duyurulmasını hedefleyen TRT; TRT World, TRT Arapça, TRT Rusça, TRT Almanca, TRT Fransızca, TRT Balkan ve TRT Afrika’dan sonra TRT İspanyolca dijital haber platformunu hayata geçirdi. TRT İspanyolca dijital haber platformunun tanıtımı, TRT - İspanyolca Konuşan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi’nin ikinci gününde TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene İspanya, Meksika, Kolombiya, Arjantin, Peru, Venezuela, Guatemala, Ekvator ve Bolivya’nın da aralarında bulunduğu İspanyolca konuşulan ülkelerin medya kurumlarından 17 genel müdür, 21 gazeteci, 16 yönetici ve Türkiye’de öğrenim gören Latin Amerikalı ve İspanyol 40 öğrenci ile üst düzey yabancı misyon temsilcileri ve basın mensupları katıldı. ‘‘İnsanın önemsendiği yer’’ sloganıyla yayın hayatına başlayan TRT İspanyolca, bağımsız haber vizyonuyla, dünyada olup bitenleri farklı bir bakış açısıyla aktırmayı hedefliyor. Lansman İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. “Batı dünyasında toplumlar, tarihin ve mekanın hızlanması karşısında kurumsal çözümler üretememektedir” Lansmanda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “TRT İspanyolca, inşa etmek için yoğun bir çaba sarf ettiğimiz Türkiye İletişim Modelimizin pratik uzantılarından, somut çıktılarından biridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ’iletişim seferberliği’ ile kurumsallaştırdığımız Türkiye İletişim Modeli bir yandan küresel adalet ve hakikat mücadelesine katkı sunmak, diğer yandan da Türkiye’nin haklı tezlerini tüm dünyaya duyurmak hedefleri doğrultusunda şekillendi. 19. yüzyılda eser vermiş Batılı edebiyatçı Alfred Musset kendi dönemini anlatırken der ki ’Asrın bütün marazları iki sebepten ileri gelmektedir. Vaktiyle ne var idiyse ortadan kalkmış, gelecekteki hiçbir şey ise henüz meydana çıkmamıştır.’ Musset’nin bu sözleri esas itibariyle modernliğin o gününden bugününe modern insanın yaşadığı sıkışmışlığı, çaresizliği gözler önüne sermektedir. Geleneğin sarsıldığı, modern olanın inşa edilemediği ve hızla değişen bir dünyada yaşamak zorunda kalmak. Bütün modernist anlatılara rağmen bugün Batı dünyasında dahi toplumlar, tarihin ve mekanın hızlanması karşısında kurumsal çözümler üretememektedir. Tarihin ve mekanın bu denli hızlandığı çağımızda toplumların önünde iki meydan okuma vardır. Bugün her ne kadar küresel adaletsizliği doğuran temel sebep sağlıklı bir toplumlararası iletişim sisteminin yokluğu olmasa da, toplumlararası ilişkilerde karşılıklı ve iyi işleyen iletişim köprülerinin azlığı, zayıflığı küresel adaletsizliği derinleştirmektedir. Bugün küresel alanda karşı karşıya kaldığımız zulümlere bir bakın. Zalimlerin kulakları sağır eden gürültüleri olmasa bu zulümler devam edebilir mi, mazlumlar daha fazla konuşabilse, insanlık mazlumları anlamak için onları dinlese bu zulüm düzeni devam eder mi?” dedi. “Toplumlar olarak birbirimizi daha yakından tanımaya ihtiyacımız var” İçinde, toplumların gerçek ve sağlıklı bir iletişim kurabildiği bir dünya sistemi kurmanın zorunluluk olduğuna değinen Altun, “Bunun için her şeyden önce toplumlar olarak birbirimizi daha yakından tanımaya ihtiyacımız var. Önyargı, sömürünün gıdasıdır. Önyargısız sömürü sistemi kurulamaz. Sömürü sistemlerini yıkmak önyargıları ortadan kaldırmakla mümkündür. Önyargıları ortadan kaldırmaksa iletişim kurmakla mümkündür. Tek taraflı değil, çok taraflı bir iletişim. Batı’nın konuştuğu, Batı dışı dünyanın sustuğu, Batı’nın söylem imal edip, Batı dışı dünyanın bu söylemleri tükettiği bir dünyada adalet olmaz. Batılı sömürge düzeni derinleşir, kökleşir. Bunun için her şeyden önce toplumlar olarak birbirimizi daha yakından tanımaya ihtiyacımız var. Bizim mücadelemiz, bu sömürge düzenine son verme, küresel adaleti tesis etme mücadelesidir. Biz, uluslararası yayıncılığı da, TRT’nin farklı dillerde giderek artan oranda yaptığı yayınları da bu bağlamda değerlendiriyoruz. TRT, son iki yılda TRT Fransızca’yı, 3 farklı Balkan dilinde yayın yapan TRT Balkan’ı, 4 ayrı dilde yayın yapan TRT Afrika’yı hayata geçirdi. Yeni açılan bu kanallar, çok kısa süre içerisinde milyonlarca takipçi kazandı. TRT Uluslararası Dijital Haber Kanallarının takipçi sayısı 44 milyonu geçti. Ben eminim ki bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz TRT İspanyolca Dijital Haber Platformu da aynı ilgiye mazhar olacak” ifadelerini kullandı. “TRT Farsça dijital haber platformumuzun açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” Açılışta konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ise, “Dünyadaki birçok ülkeyle güçlü bağlar geliştirmeyi hedefleyerek, önemli bir bölgesel güç ve küresel aktör olma konumunu pekiştiriyor. Ülkemiz, İspanya’dan Latin Amerika’ya uzanan ve yaklaşık 560 milyon İspanyolca konuşan insanın bulunduğu bu geniş bölge ile köklü iş birliği bağları ve stratejik ortaklıklar tesis ederek, ilişkilerimizi her alanda geliştirecek çalışmalar yürütüyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz TRT İspanyolca Lansmanı ve TRT - İspanyolca Konuşulan Ülkeler 1. Yayıncılık Zirvesi ise, TRT ile İspanyolca konuşulan ülkelerin medya kuruluşları arasında güçlenen iletişimin en somut göstergesidir. Bugün, TRT İspanyolca dijital haber platformumuzun yayın hayatına başlamasıyla, uluslararası yayın ailemizin en yeni üyesi yolculuğuna başlıyor. Bunun yanı sıra, TRT Farsça dijital haber platformumuzun açılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin küresel ölçekte verdiği ’daha adil bir dünya’ mücadelesine medya alanında elimizden gelen tüm katkıyı vermek için çaba sarf ediyoruz" dedi.
Aydın Başkan Tetik: “Nazilli nefes alacak” Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, sabah erken saatlerde Yeşil Mahalle’de ot biçme ve temizlik çalışması gerçekleştiren ekipleri ziyaret ederek faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Nazilli Belediyesi ekipleri, havaların ısınması ve yağışlarla birlikte hızla büyüyen yabani otlara müdahale etmek için kapsamlı çalışma başlattı. Çocuk oyun parkları ve vatandaşların vakit geçirdiği yeşil alanlar başta olmak üzere ilçenin dört bir yanında yürütülen faaliyetlerle ilçe rahat bir nefes alacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Sahadayız. Havalar ısındı bu nedenle park ve bahçelerde otlarımız büyümeye başladığı için hemen önlemini alıp tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Nazilli’nin pek çok noktasında eş zamanlı olarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan rahatlıkla oynasınlar, büyüklerimiz de istediği yerde rahatlıkla oturup dinlenebilsin. Nazillli’de konforlu alanlar yapmak için çalışıyoruz” dedi. Nazilli 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezi kuzeyinde yürütülen çalışmaları incelediği esnada çalışan doktor ve hemşireleri de ziyaret eden Başkan Tetik, muayene için gelen hastaların taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk; “Geçtiğimiz hafta yaptığımız muhtarlar toplantımızda Sayın Belediye Başkanımıza taleplerimizi iletmiştik. Sağ olsun bizi kırmayıp sabah erken saatlerde ekipler mahallemize geldi. Parkımızda gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Başkanıma ve ekibine mahallem adına çok teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.
Denizli Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 161 bin öğrenci ile başlayacak 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli’de ABİDE 2024 uygulaması 7 ilçede, 32 okulda ve 161 bin 429 öğrenci ile 29 Nisan 2024 ile 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı açıklamada, “ABİDE izleme çalışması ilk olarak 2016 yılında 8. sınıf düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yapılmıştır. 2018 yılında aynı alanlarda 4. ve 8. sınıflar düzeyinde yapılmıştır. Pandemi dolayısıyla 2020’de yapılması planlanan döngü 2022 yılına ertelenmiştir. ABİDE 2022 döngüsü, 4, 8 ve 10. sınıflar düzeyinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılmıştır. ABİDE’de, çoktan seçmeli, çoklu seçim ve açık uçlu soru türleri kullanılmaktadır. ABİDE araştırmasına katılacak olan okul ve şubelerin seçim işlemi, Genel Müdürlüğümüz tarafından tabakalı seçkisiz (rastgele) örnekleme yöntemiyle yapılmaktadır. Başarı testleri, kâğıt-kalemle; anketler ise elektronik ortamda uygulanmaktadır. Öğrenci anketi uygulamaya katılan öğrencilere; öğretmen anketi uygulamaya katılan şubenin branş öğretmenlerine ve okul anketi uygulamaya katılan okulun yöneticilerine uygulanmaktadır. ABİDE araştırmasından elde edilen sonuçlar ulusal bir rapor halinde düzenlenmektedir. Bu sonuçlar, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesinde karşılaşılan eksiklerin giderilmesinde ve eğitim alanında yapılan araştırmalara kaynak olarak kullanılmaktadır” dedi.
Aksaray Aksaray’da emekliler ücretsiz tıraş ediliyor Aksaray’da belediye tarafından oluşturulan kuaför salonunda emekliler ücretsiz olarak tıraş ediliyor. Hizmetin çok verimli olduğunu belirten Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Sosyal belediyecilik modelini en başarılı uygulayan belediyeyiz” dedi. Aksaray Belediyesine ait kuaför salonu, emekli dinlenme evi bahçesinde hizmet vermeye başladı. Emeklilerin ücretsiz kuaför hizmetinden faydalanacağı berber salonunda hijyenik ortamda saç kesimi ve bakımı yapılıyor. Aksaray Belediyesi Berber Salonu, hafta içi her gün sabah saat 08.00’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Talepler doğrultusunda kuaför salonu cumartesi günü de hizmet verebilecek. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak şehirde yaşayan 7’den 70’e herkese hizmet verdiklerini söyledi. Aksaray Belediyesi’nin daha öncesinde devam eden mobil kuaför hizmetinin yine devam edeceğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Belediye olarak mobil kuaför hizmetimiz devam ediyor. Özellikle rahatsızlık nedeniyle evinden çıkamayan yaşlı, hasta, engelli bireylerimize evde kuaför hizmetimiz sürüyor” şeklinde konuştu. “Sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasında bize talepte bulunan hemen hemen her ailemize ulaştık” diyen Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin sosyal hizmetleri en etkin yürüten belediyeler arasında gösterildiğini, şehir genelinde yardıma ihtiyaç duyan her ailenin yanında yer aldıklarını söyledi. Aksaray Belediyesi olarak örnek teşkil eden yeni bir projeyi daha başlattıklarını dile getiren Başkan Dinçer, “Emeklilerimizin ve yaşlı büyüklerimizin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir hizmeti başlattık. Belediyemize ait Berber Salonumuz, Emekliler Dinlenme Evi bahçesinde hijyenik ve steril bir ortamda hizmet vermeye başladı. Emeklilerimiz ücretsiz bir şekilde berber hizmeti alabilecekler. Büyüklerimizin hayır duasını almanın en büyük kazanç olduğunu biliyoruz. Bu yüzden toplumumuzda herkesin, bize ihtiyaç duyduğu her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.