YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 12:34

KAYSERİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK:

A
A
A
KAYSERİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK:

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısında açıklama yapan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2012 yılında vergi reformunun gündeme alınması ile Türkiye’nin daha kazançlı bir döneme gireceğini kaydetti.
Meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda Boydak, 2011 yılının bütçe disiplini, ihracat, istihdam ve gayri safi milli hasıla açısından bakıldığında Türkiye için parlak bir yıl olduğunu ifade etti. Boydak, tüm dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen 2010 yılından sonra 2011 yılında da yüksek bir büyüme rakamının yakalanacak olmasının ülkemiz açısından övünülecek bir durum olduğunu söyledi. Ortadoğu bölgesinde yaşanan olumsuzlukların ticaret ve sanayimize olumsuz yansıdığını belirten Boydak, bazı Arap ülkeleri ile olan dış ticaret hacimlerinde yüzde 70’lere varan düşüşler olduğunu, son dönemde özellikle Irak ile problem yaşanmaması gerektiğini belirterek, buralardaki sorunların en az seviyeye inmesi ve bu ülkeler ile ilişkilerimizin normal hale dönmesi temennisinde bulundu.
Boydak, 2011 yılında yapılamayan bir takım düzenlemelere şu şekilde değindi: “Türkiye’de vergi konusunda yeni bir anlayışa geçmek gerekiyor. Türkiye’de toplam vergi tahsilatının yüzde 70’i dolaylı vergilerle kalan yüzde 30’luk kısmı da kurumlar vergisi, gelir vergisi gibi diğer alanlarda toplanmakta. Gelişen bir Türkiye’de bunun yanlış olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Dolaylı vergiler arttıkça kaçaklar daha çok artıyor. Kaçaklar arttıkça hepimize olumsuz yansımalar oluyor. Onun için bu vergi reformunun gündemde olması gerekiyor. 2012 yılında güzel bir çalışma yapılıp sonuçlandırılırsa Türkiye’miz için çok daha kazançlı bir dönem olacak.”
2012 yılında da eğitim, sağlık ve güvenlik gibi alanlarda yapısal reformlarla birlikte gelir dağılımındaki düzenlemenin de devam etmesi gerektiğini vurgulayan Boydak şunları söyledi; “Hükümetimizin yapacağı reformlarla özellikle vergi tabanını genişletmesi gerekiyor. Türkiye’de vergi veren kesim çok sınırlı. Gelir vergisi uygulamalarında birçok memurun ya da diğer meslek mensuplarının çok daha fazla vergi ödediklerini görüyoruz ki buda adil olmuyor. Memleketimizin gelişmesi için buraların düzelmesi gerekiyor.” Türkiye’nin yaptığı bütçe ile 2012 yılını çok daha rahat geçireceğini de dile getiren Boydak, 2012 yılında biraz daha temkinli olunması gerektiğini, gelecek yıl dibe vurma ya da eksi küçülme beklemediklerini, siyasi anlamda çok olağanüstü yanlışlıklar olmadıkça Türkiye’nin büyüyeceğini söyledi.
Boydak, Kayserinin son yıllarda kaydettiği gelişmelerle güzel bir algı uyandırır hale geldiğini kaydetti ve finans sektörleri ile çok saygın bir ilişkiye sahip olduklarını belirtti.
Bunun yanı sıra Boydak, yeniden yapılandırma çalışmalarına da atıfta bulundu ve söz konusu çalışmaların birçok şirketi rahatlattığı gibi bazılarının da üst kaynak yapısını erozyona uğrattığını da ifade etti.
Fransa ile ilişkiler konusuna da değinen Boydak, “Türkiye’de kamu kurumlarımıza ve odalarımıza kayıtlı firmalar bizim gözümüzde tamamen Türk firmalarıdır. Bu konuda iş dünyası her zaman itidalli olmuştur. Bizde itidalli olmaya devam ediyoruz. Bu iki ülke arasındaki siyasi bir mesele. Biz de yakından takip ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Umarız bu tasarı yasalaşmaz. İktidarlar gelip geçicidir. Mühim olan halkların dostluğudur. Biz buna önem vermek durumunda olduğumuzu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Son olarak 2012 yılından çok ümitli olduklarını açıklayan Başkan Boydak, 2012’de siyasi gerginliklerin olumsuz güç kullanmaya kadar gitmemesi, bölgemizde istikrar ve güvenin yeniden tesis edilmesi ve Kayserili firmaların hep yukarı doğru gidiyor olması temenninde bulunarak, tüm iş âlemine mutlu ve başarılı bir yeni yıl diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.